Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Adózás

Amerikai ingatlanadózásról egyszerűen

Adózásról röviden

Az USA adózás tekintetében rendkívül progresszív és vállalkozásokat ösztönző ország és gazdaság.

Nem helyi lakosként (illetve állampolgárként) más szabályok vonatkoznak a befektetőkre, mint az ott élőkre.

Azonban az ingatlan évi egyszeri ellenőrzésének költségei (pl.: repülőjegy, autóbérlés stb.) elszámolható, mind az ingatlanbefektetések, mind a cégek és szolgáltatások közvetítése folyamán.

A nem-rezidensek esetén az adóalap-csökkentő kedvezmény $4050 fejenként. Vagyis, ha ketten birtokolnak egy ingatlant, évente $8100 kedvezményt kapnak. Továbbá ezt követően leírhatja az összes, az ingatlan menedzselésével kapcsolatos költségét. Ezek közé tartozik az ingatlan adó, javítási-karbantartási költségek, rezsi számlák, ingatlan átíratásának költsége, közös költség (ha lakóparki lakásról van szó), ingatlan menedzsmentet ellátó cég díja, jogi és számviteli költségek.

Valamint minden utazási költség, amely összefügg az ingatlan időnkénti ellenőrzésével/meglátogatásával. Ezért minden befektetőnknek erősen ajánljuk, hogy évente pár hétre ellenőrizzen mind minket, mind az ingatlanjukat a helyszínen.

Ehhez még hozzászámolandó az amortizációs költség. Ingatlan esetén 27,5 év alatt „amortizálódik” le teljesen. Ha ezeket a „költségeket” mind leírjuk az ingatlanból származó bevételből, akkor nagyrészt „veszteséges” ingatlanokról beszélhetünk.

Amennyiben pedig negatív nyereség áll fent a beruházás folyamán, abban az esetben nem szükséges a fentebb (a táblázatokban) említett költségek levonása után az adófizetés. Vagyis enyhe túlzással élve a bruttó a nettó.

Adózás eladáskor

Ez az összeg függ az adott államtól, Floridában jelenleg az értéknövekedés 15%-a.

Az ingatlan eladásából származó nyereséget, valamint a floridai ingatlan ajándékozásából és örökléséből származó jövedelmet adó terheli.

Ingatlanok bérbeadásából származó jövedelem adózása

Azoknak a külföldi ingatlanvásárlóknak, akik az USA területén ingatlanok bérbeadásból jövedelemre tesznek szert, Szövetségi Jövedelem Adónyilatkozatot szükséges minden évben egyszer benyújtaniuk. A saját használatra vásárolt floridai ingatlanok tulajdonosait ez az adókötelezettség nem terheli.

Ki fogja elkészíteni az USA adóbevallásomat?

A cégünkkel együttműködő könyvelőirodák ezt elkészítik külön díjazás fejében, de természetesen önállóan is intézhetik klienseink. Azonban cégünk teljes körű komplex szolgáltatásokat nyújt, így ebben az esetben is tud segítséget nyújtani.