Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Irma, te édes vol.1.

Egy hurrikán naplójából, avagy készülődés egy randira!

T-4/-5. nap

Bele is csapnék a közepébe. Első hurrikánozó vagyok! Eredeti terveink szerint egyik ismerősünknél lenne „Celebrating Life” party. Gondolom felolvasás az Elfújta a szélből, valamint twisterezés. Hát, ez most elmarad.

Ugyebár ez egy floridai munkablog. Érdekes tényeknek kéne szerepelni építkezésről, ingatlanokról és építésükről, üzemeltetésükről és a többi. Majd látni fogjátok, de mi fontosabb lenne most, mint egy, sőt mi az, hogy egy, egyből két hurrikán.

Nem, itt nem a múlt heti Harveyra és a mostani Irmára gondolok, hanem az utánuk jövő Joséra. (Csak megjegyzem, tök jól fizetnek annak, aki kitalálja a neveket a különböző természeti csapásoknak errefelé!)

Egyelőre az az állás, hogy mi Sarasotában vagyunk és jövő pénteken repülnénk haza Miamiból. Na, addigra jön José a drága. De előtte még Irma is ellátogat kicsit (nem, nem lesz „Netflix’n’Chill). Eddigi útvonalat tekintve Irma célba vette Miamit, majd Tampát és mit ad Isten pont a kettő között vagyunk! Tegnap 5-ösre erősödött, ami azt jelenti, hogy minden tető meg egyéb tovaszáll, de ide állítólag csak 4-es fokozatúként érkezik. Angolul tudók előnyben, nézzétek meg a táblázatot odalent.

Hurricane
Készülődés

Ugyebár én nem vagyok egy beszari gyerek, de azért mikor azt látom, hogy nem lehet beférni a Coscoba (helyi XXL-s Metro) és a Publixból (helyi Spar) mindenki két teli bevásárló kocsival távozik, akkor azért elkezd gondolkozni az emberfia, hogy mitévő is legyen.

Hát nosza, akkor indulás bevásárolni és tankolni. 2 alkalommal is vettünk konzerveket, rágcsát mindenféle édes, száraz, extrán becsomagolt vackot és teát. Azért teát, mert a víz elfogyott. Nem is baj, van nekünk üres palackunk, teli is töltöttük az összeset vízzel.

Itmatedraga

Elérkezett a tankolás ideje is. Az már csak a második kúton sikerült, mert az első leürült. Már nem ott tankolsz, ahol a legolcsóbb, hanem ahol van. Nem szabad elfelejteni, hogy még jó pár nap, míg ideér a vihar. De mindenki csendben, pánik nélkül töltekezik. Nekünk még holnap reggeli tengerparti futásom után el kell menni telefonkártyát venni meg elemlámpát és újra tankolni biztos, ami biztos.

Már megnéztük az un. „flood zone” -t, pont kiesünk belőle. De azt is megnéztük, mennyire van Jacksonville és Talahasse a két nagyobb város, amiből az utóbbi a főváros. Addig bírjuk benzinnel és még kicsit tovább is. Ott meg már csak találunk kutat, ha addig mind üres lesz.

A Keys-eket már kijelentették, hogy lezárják, a kormányzó pedig, szükségállapotot hirdetett az államra tudtommal. Felkészül Alabama még Florida mellett.

Powerbank-ek feltöltve, kávé van, nagy baj nem lehet.

Vásárlás közben még röhögtünk egyet a pénztáros bácsival, hogy ha nincs víz, van bor meg tea. Ha eleget iszik az ember akkor majd a vizet is igyekszik borrá változtatni. Holnap jelentkezünk, „Hogyan készítsd fel a házadat egy hurrikánra” különkiadással, hogy maradjunk az eredeti témánál is.

Itmatedraga