Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Projektmegnyitó tapasztalatok

Privát dokkok, kutyapark, csokik és egy jó csapat

Ha egyszer egy üzlet beindul

Az elmúlt hetekben, hónapokban sokat dolgoztunk. A rengeteg munkaóra és a környezet hatására még többet tapasztaltunk az itteni életből és abból, hogy ’hogyan is működik’ az amerikai élet és ingatlanpiac. A tapasztalatok által rengeteget tanultunk is, más üzleti megközelítést, a van holnap is, sőt még holnapután is gondolkodásmódot.

Ezen a tanulási folyamaton persze mindenki átmegy, amikor egy új országban, új vállalkozásba kezd. Mi itt megtapasztalhattuk, hogyan építenek kapcsolatot az emberek, hogyan vállalkoznak az itteniek és hogyan építkeznek a helyi vállalkozások.

Guys

Kaptunk is az alkalmon, hogy meghívtak minket az egyik jól menő belvárosi ingatlaniroda (Coldwell Banker) új projektjének bemutatójára (The Strand). Ez egy több tíz millió dolláros projekt, közel a belvároshoz, ahol $500-$950 ezer dollárig terjednek a luxusingatlanok árai. Saját 47 dokkos kikötővel, természetesen medencével, konditeremmel és ’dogpark’-kal (igen, itt még a kutyáknak is saját parkjuk van, nemcsak bekerített kutyafuttatójuk). A kutyák Amerikában családtagok, egy hatalmas iparág épült a házi kedvencekre.

A kapcsolatépítés során egy rendkívül jó kedélyű és nyitott csapatot sikerült megismerni. Kortól, nemtől, származástól függetlenül. Találkoztunk itt indián származású, volt svájci, dél-olaszországi vagy éppen török ingatlanszakértővel, befektetővel vagy épp más ingatlanügynökkel. Rendkívül izgalmas és mozgalmas volt a találkozó és felettébb tanulságos is. Ha másért nem is, de az utóbbi mondatért mindenképp érdemes volt ellátogatunk a mai találkozóra, miszerint: ’Money talks, not your accent’! (Üdv a Magyarországon tanult British English-ünknek)

Legjobb pillanat

Itt működik a válság előtti, Magyarországon is életben lévő üzleti modell. Miután megvannak a tervdokumentációk és az engedélyek, elkezdik értékesíteni az ingatlanokat és akkor kezdenek bele a projekt megvalósításába, mikor már kellő tőkét felhalmoztak az induláshoz. Pestiesen szólva ’gründolják’ az összeget az elejétől fogva, a többit meg adja a bank.

Természetesen képek is készültek az eseményről. Nem volt profi a fotós és a képek minősége némi kívánnivalót hagy maga után, de élveztük a találkozót és a tudást elhoztuk, a pixeleket meg otthagytuk. Bár ennyi finom bor, sajt és csoki után legalább lettek képek!

Csokik

Az építkezés folyamatáról, engedélyek beszerzéséről, az itt használt technológiáról későbbi blogposztban fogunk értekezni. Érdekes lesz, úgyhogy megéri rá várni!

Külön köszönetet szeretnénk mondani Susan Lathamnak, a sok segítségért és kapcsolatért, amihez hozzájutottunk neki köszönhetően! Kezdődhet a Labor day, avagy az itteni május elseje!