Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Irma, te édes vol.2.

T-3 nap, avagy folytatódik a készülődés nyugalomban.

T-3 nap?

Nyugalom van. Tegnap kicsit élénkebb volt a fogalom, sokan húztak hajókat, pakolták a kerti cuccaikat utánfutókon. De pániknak nyomát sem láttuk.

Próbáltunk fotókat készíteni arról, hogy bedeszkázott ablakokat látunk, de kb. a házak 1 ezrelékén látni. Egyet találtunk, de ott meg nem volt parkoló, nem tudtunk fotózni.

Mindenki kivárt, merre fordul Irma.

Most úgy néz ki, hogy elmegy a Miami oldalon, ahogy eddig a legtöbbször. A tegnapi napot felhasználtuk háznézegetésre. Jártunk egy 1920-ban épült faházban, amit nyaralónak adnak ki. Tehát közel 100 éves ( ennek ellenére $500.000, mert a parthoz közel van). Ezek a házak munkásszállásoknak készültek anno, csak az idők során lettek belőlük nyaralók. Itt cottage style-nak hívják az ilyen stílusú ingatlanokat. Adtak nekik egy kis vidéki hangulatot, öreg bútorokkal, de a tető beázik, nincs egyetlen egyenes fal a házban, a padló néha beszakad, de imádják. Hasonlít egy magyar romkocsmához! Egész évben már előre ki vannak adva $5.000-ért havonta.

Láttunk hatalmas fákat is, azok is legalább 100 évesek lehetnek. Nem olyan gyakori vendég itt a hurrikán.

2010 óta az új házakat csak betontéglából lehet építeni, legalábbis az első szintet, de arra is fafödém kerül. Az ablakok körül ott vannak a csavarok fogadói, az épületeket vaslemezekkel és csavarokkal adják át, hogy könnyedén, egy behajtóval fel lehessen szerelni.

Itt vannak a zónák, amiket elönthet a víz, ezek nyilvánosak, mindenki eldöntheti, hogy elmegy vagy marad. Látható, hogy tényleg csak a vizek mellett veszélyes, de annak ára van, hogy a nappalidból be tudj sétálni a tengerbe és ne kelljen lépcsőzni, vagy a hajód az ablakod alatt ringjon.

https://ags2.scgov.net/KnowYourZone/

De ez megint nem különleges. A Római part ugyanilyen Budapesten, de mondhatnánk még millió példát szerte a nagyvilágban.

Mindaz, amit leírtam Sarasota városára vonatkozik. A Miami oldal most azért nem ennyire nyugodt.

A nagyon lapos szigeteket délen kitelepítették, ott a legnagyobb magasság kb. 2m, de aki ott épít, lakik, ezt vállalta. Itt legalább lehet biztosítást kötni ezekre a házakra is, nem úgy, mint Magyarországon az árterekben.

Ingatlan Floridában? A válasz egy szó: biztosítás

Felmerülhet a befektetőinkben a kérdés: most vegyek Floridában ingatlant, amikor bármikor elfújhatja azt a vihar?

Persze, szörnyű képeket látni az interneten, de teljesen más egy befektetésre vett ingatlan, mint az ember saját, szeretett kis fészke. Ha egy 2010 előtti házat elvisz a vihar, a biztosítási összegből majdnem újra lehet építeni, jobbá, szebbé, és jóval magasabb értékűvé, mint az eredeti volt.

Arról nem is beszélve, hogy nagyon sok helyen a délebbre lévő szigeteken össze-vissza eszkábált és tákolt házakról beszélhetünk. Ha megnézi az ember a képeket onnan, akkor bárki láthatja, hogy a villanyvezeték a helyén maradt, pedig az még nálunk is leszakad egy-egy nagyobb nyári viharban.

Azt gondolom, a kormányzat mindent megtesz azért, hogy az embereknek menedéket és ellátást biztosítson. Azonban a hírcsatornák a nézettségért mindent megtesznek, hogy a legdrámaibban állítsák be a helyzetet, de ez nem újdonság.

Itt van pl. ez a kép az egyik szigetről, ahol már elvonult Irma. A tányéros TV azért a falon maradt!

tányéros TV

Vagy egy másik deszkázás, ezt szerintetek mennyi idő alatt kapja le egy olyan szél, ami Magyarországon is évente többször előfordul?

Kirakatpara

Sokan jártunk már tengerparti un. Tiki bárokban, amiknek pont az a bája, hogy deszkákból, pálmalevelekből készült kb. 3 szöggel. Azokat el fogja fújni a vihar.

Vegyük elő a józan eszünket, tegyünk meg mindent az élet és a vagyonvédelemért. De a felesleges pánikkeltést kerüljük el!