Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Házak, lakások és minden ami belefér - 1.rész

Új blogsorozat indul! Házakról, lakásokról és mindenről, ami belefér...

Új blogsorozatot indítunk!

A hurrikán után ezúttal az amerikai házakat vesszük górcső alá. Foglalkozni fogunk a telkekkel, a házakkal, a lakásokkal, különböző típusokkal és építési szokásokkal. Nem mondom, hogy minden elemét érinteni fogjuk, de ha szeretnétek valamiről bővebben olvasni, akkor jelezzétek kommentben és utánanézünk!

Statisztikák

Ez inkább egy bevezető poszt lesz. Szóval vegyünk alapon pár statisztikai alapot. Egy 2017 februári kutatás alapján az amerikai lakosság 51,6%-a birtokol saját ingatlant. Ezen ingatlanok több, mint 83%-án valamilyen féle hitel volt vagy van. Innen azért kitűnik, hogy milyen arányban engedhet meg magának ott az ember egy ingatlant.

A 2008-as válság persze megviselte a piac alsó szegmensét, de akik 2008-2012 között ingatlanberuházásokban vettek részt, most 70-300% közötti hasznot realizálhatnak. Szóval, azért még mindig az egyik legjobb üzlet az ingatlan.

Továbbá érdemes még arról is szót ejteni, hogy azóta stabil 7-13% nettó ingatlanforgalmiérték növekedéssel számolhat a tulajdonos. Ha ezt összevetjük a 4-8%-os nemzetközi kamatlábakkal vagy az 1-6% közötti állampolgároknak járó kamatlábakkal, akkor azt látjuk, hogy a piac képes kárpótolni ezen jellegű tőkeberuházások kockázataiért.

Hitelt hitelre, avagy hosszú távon hiteleznek

Az amerikai ingatlanpiac a folyamatosan pörgő hitelekre épül. Ezért alakulhatott ki a válság is. Vagyis egy „forradalmi” ötletnek köszönhetően, miszerint a bankok minden egyes hitelből különböző csomagokat hozzanak létre. Ezen csomagok különböző összetételben tartalmaznak (A vagy 1-es számú) biztonságos hiteleket és (D vagy 4-es számú) kockázatos hiteleket. Ezeket a követeléseket egy csoportba (100-as vagy 1000-es csomagokban) eladják licit útján a piacon, más pénzügyi cégeknek. Így ők hamar jutnak a pénzükhöz, más pedig plusz bevételhez!

A válság kialakulása annak volt köszönhető, hogy mindenki, de tényleg mindenki biztos volt benne, hogy az embereknek úgy, ahogy régen is a mortage (ingatlan jelzáloghitel) fizetése szent és sérthetetlen. Hát nem volt az, a többi pedig már történelem!

Azonban jelentősen változott azóta a hitelpiac. Mára már 1 a 3-hoz adják az ingatlanhiteleket, valamint biztosítást is kell utánuk fizetni. Amennyiben 20% kezdőbefizetést nem ér el a kedves delikvens, abban az esetben kötelező havi $200 körüli biztosítást fizetni a hitelére, míg el nem éri ezt a szintet. Sajnos, ezt később sem számítják bele hitel visszafizetésébe.

1:3-hoz

Ez nem jelent mást, mint ha egy egyén szeretne megvenni egy $300.000-os házat abban az eset fel kell, hogy tudjon mutatni családi jövedelemként $100.000 éves jövedelmet. Azonban ezt elég, ha a háztartás képes felmutatni, nem muszáj egyénenként (érdekes is lenne). Ha még megfejeljük a 20%-os kezdőtőkével, máris költözhet a hitelfelvevő szép új otthonába.

A nemzetközi szinten nyilván ez egy kicsit máshogy működik. Ott a ház, mint fedezet és minimum 30% kezdőtőke szükséges. Ha belegondolunk, ez logikus is, hiszen ott is 70%-on számolandó az úgynevezett „szabadulási érték”, valamint ebben az esetben a kamat is magasabb.

Egyéb információt itt találsz

vagy errefelé