Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Házak, lakások és minden ami belefér - 2.rész

Ingatlan eladásról, a papírmunkáról és még pár információ

Ingatlaneladásról

Az ingatlaneladás, illetve vásárlás sohasem egyszerű és rizikómentes. Mi ezt megpróbáljuk a lehető legegyszerűbbé és legbiztonságosabbá tenni nem csak magunk, de ügyfeleink szempontjából is. Számos olyan dolog jöhet közbe, mely előre nem kalkulált, de egy kis odafigyeléssel kivédhető.

Papír papír hátán

Haladjunk sorban a dologgal! Elsősorban megnézzük mire kell figyelni a papírok esetén, másodsorban pedig, hogy mit kell észre venni a valós épületeknél.

Egy ház eladása, illetve vásárlása rengeteg papírral jár. Szükség van tulajdoni lapra, költségmentességi igazolásra, mindenféle, esetleges az ingatlanon lévő tartozások ellenőrzésére, lakások esetén a közösség hozzájárulására. Ezt Amerikában a Title Company csinálja. Ők egy olyan ügyvédi iroda, akik erre szakosodtak. Olyanok, mint nálunk a közjegyzők, annyi különbséggel, hogy több felelőséget viselnek vállukon.

Hozzájuk kell utalni a vételár összegét is. Ez sem pontos teljesen, mert egy az állam által felügyelt (jobban mondva a város, ahol a székhelyük van) felügyelt letéti számlára. Innen csak akkor kerülhet tovább utalásra, ha minden tartozás kiegyenlítődött és mind a vevő, mind az eladó tökéletesen elégedett az üzlettel.

További információt itt olvashatsz:

A biztonság garantálva

Fontos még továbbá, hogy csak és kizárólag akkor lehet eladni az adott ingatlant, ha az semmilyen pénzügyi hátralékkal nem rendelkezik! Ez gyakorlatban annyit jelent, hogy nem, hogy hitel nem lehet az ingatlanon, de még a korábbi esetleg ki nem fizetett tartozások (közmű, felújítási munkálatok...stb.) is kiegyenlítésre került. Így garantáltan csak és kizárólag tehermentes ingatlan kerülhet továbbadásra.

Papírból még mindig nem elég

A helyszínrajzon, nem csak a ház szerepel, de minden más építmény, így a kerítés és az alap nélküli melléképület is. Továbbá még be van rajzolva egy kis szaggatott vonal is, mely 6-9 lábra (182-275 cm) be van rajzolva az a terület, ahová bárki bemehet. Aki ezen túl megy az már magánterületre lép, mely jelentősen védett Amerikában. Ezen a 6-9 lábon belül helyezkedik el az összes közüzem mérőórája is, pont az imént említett magánterület megsértésének kiküszöbölése okán is.

landsurvey
A kérdés az idő

Amikor egy befektetési célú ingatlant vesz valaki, elvárja, hogy gyorsan és egyszerűen menjen vége ez a folyamat. Ez minden esetben eltérő. Ha az ember készpénzben vásárol ingatlant, abban az esetben persze jóval rövidebb és könnyebb, mint ha hitellel együtt történik ugyanez.

Ha készpénzes a beruházás, abban az esetben 2-4 hét az az időintervallum, amiben lezajlik ez a folyamat az első ajánlatételtől számítva.

Azonban, ha hitellel terheljük az ingatlanunkat ez az idő 4, de inkább 6-8 hetet vesz igénybe.

Mennyi az annyi?

A következő sorok Bradentontól Veniceig érvényesek és inkább csak irányadó összegek. Nos nézzük gyorsan mennyi is az annyi:

  • HelységLakás Ház
  • Bradenton$50.000-$110.000$70.000-$160.000
  • Sarasota$80.000-$140.000$120.000-$250.000
  • Venice és Nokomis$65.000-$130.000$100.000-$200.000

Ha hosszú távú bérbeadáson gondolkodik valaki, akkor kb. 6-10% közötti megtérüléssel számolhat.

Amennyiben viszont rövidtávon szeretné valaki üzemeltetni, 17-30% közötti megtérüléssel számolhat a befektető.

Nagyok a különbségek, de hogy miért is van ez így az a következő részből kiderül!