Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Brace yourself! Winter’s gone!

A tél megérkezett Floridába. De ahogy jött, úgy ment is!

Gondolom, sokan követitek a médiában, hogy az USA-ban az évszázad tele tombol. Még Észak –Floridában is volt egy kis hóesés. Sőt, még a Siesta Beachen is volt 2-3 eltévedt hópehely!

A média és a hétköznapok

30 éve nem volt ilyen. Állítólag!

Azonban a média megint kicsit eltúlozta a floridai helyzetet. Mert New York City valóban utóbbi éveinek a legrosszabb hóviharján van túl és Los Angeles sem úszta meg pár napja pár kiadós sárlavina nélkül. Azonban Floridában megfagyni azért nem kell! Minden lakásban a klímával fűteni is lehet, és csak 4 reggel volt hideg (2-4 fok) de napközben akkor is 14-21 fok közé melegedett a levegő. Ok, én értem, hogy volt vagy 2 nap, amikor melegebb volt Magyarországon, mint Floridában, de azért naaaa….Ahogy az olasz tengerparton is felveszik ilyenkor a bőrdzsekit az utca felsöpréséhez, itt is elég volt egy hoodie a nap átvészeléséhez.

Időjárás Sarasotában

A reggeli hidegek nem tesznek jót a hüllőknek. A leguánok viselték ezt legrosszabbul, amelyek tíz fok alatti hőmérsékletnél elkezdenek lelassulni, illetve megmerevedni, 5 fok alatt pedig teljesen mozgásképtelenné válnak. Ugyanakkor jó eséllyel nem pusztulnak el: ha napfény éri őket, illetve emelkedik a hőmérséklet, újra képesek lehetnek megmozdulni. Ezért is kértek meg mindenkit, hogy lehetőleg ne a nappaliban próbálják tárolni lehűtött és megmerevedett kertben talált hüllőket. Szegények igenis zokon veszik, ha nem tudnak rögtön visszatérni a természetbe egy kis alvás után.

Az aligátorokkal más a helyzet. Ők sem élvezték ezt, de most elmentek „téli álmot aludni”, mint Yogui (Maci Laci) és Bubu.

Dermedt Lleguán

Emlékeztek még a mókás megmozdulásra szeptemberben? Amikor a floridaiak ventillátorokkal akarták eltéríteni az Irma hurrikánt (vagy éppen le/szét akarták lőni azt)?

Találtam egy vicces bejegyzést az FB-n, mi történik a floridaiakkal, ha jön egy 5-ös erősségű hurrikán és mit tesznek, ha 10 fok alá süllyed a hőmérséklet

Floridaiak a télben

Ma már újra 25 fok van, a leguánok és az emberek is újra élvezik a napsütést, a strandokat, gyere, sétáljunk egyet a Siesta Beachen!

Siesta télen

„Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára vissza várhat” Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információkat például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!