Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Miért jó Sarasotába jönni?

Mit vár az emberre, ha erre felé sodorja a szél…

Itt is elérkezett a tavasz és vele a tavaszi szünet (Spring break), két hétig kicserélődik az utazó közönség. A szülők hazamennek, hogy két hét múlva visszajöjjenek, míg az Államok összes egyetemistája feltölti az utolsó lyukat is. Na, nem Sarasotában, mert ide menekül mindenki, aki nyugalomra vágyik.

Saját tapasztalatokról most annyit, hogy egy nagyon kedves ismerősünknek mi sem tudunk szállást biztosítani 1-1,5 hónapra, mivel minden ingatlanunk foglalt. Az egész városban 2 azaz KETTŐ kiadott lakást/házat tudtunk felhajtani, azokat is csak azért, mert az egyikből visszamentek északra egy hirtelen haláleset miatt, a másikból pedig eltűnt a bérlő, pedig március végéig ki van fizetve az albérlete. Sajnos kedves ismerőseink a Golf Community-ben lévő bérleményük bepenészedett és a tulajdonos pedig nem intézkedett, így megtettük mi…de erről egy másik posztban mesélek majd.

Vissza Sarasotára

A város 21. helyet foglalja el a hol legjobb élni listán az USA-ban és első Floridában (illetve az összes olyan állam közül is ahol ilyenkor legalább 25 fok van).


Lista a legjobb amerikai városokról
Lépésről lépésre
Időjárás

Attól függetlenül, hogy én most előkerestem a vastag zoknit a lehűlés miatt, meleg van. Múlt héten szinte végig 30-31 fok volt, ezen a héten pedig 25-27. A különbség csupán annyi, hogy éjszaka nem 20-22 hanem 15.

Tengerpartok

A tenger ilyenkor is gyönyörű és 20-24 fok között alakul, de azért kicsit szeles is. Bár a Siesta Beach még mindig az ország legszebb és legjobbra rangsorolt tengerpartja! Ilyenkor sem nagyon lehet találni üres parkolót, pedig van egy pár ezer (és ingyenes) , csak úgy, mint október közepétől április közepéig, valamint május közepétől szeptember végéig.

Ilyenkor jachtok hada érkezik széles e világból, sorban állnak egy-egy híd alatti áthaladáskor, jetski-t nem hogy bérelni, de venni sem lehet, mert mindet elkapkodták.Ha jön a hétvége (vagy nemzeti ünnep, mint a President day) szorozd meg mindezt kettővel.

Éttermek

Mi Európában hozzászoktunk, hogy a világ minden tájáról vannak éttermek Budapesttől Párizsig , bármikor és bárhol tudunk enni. Ez itt is megvan, csak amerikai kivitelben. 'Nem olyan, mint az eredeti, de közel van hozzá' – ezt a Coolinary étterem egyik magyar tulajdonosa mesélte nekem két hete, mikor betértünk hozzájuk a svájci rokonokkal. És mennyire igaza van!

Gulyásleves+Csirkepaprikás kombót mindenkinek csak ajánlani tudom. Az Amerikára oly jellemző kifogástalan felszolgálás mellett még egy kis igazi magyar üveg pálinka is előkerült, de szigorúan csak a könnyítendő emésztés jóvoltából és titokban, a konyhában! Azonban tényleg nem olyan volt, mint 'nagymamikám főztje', de igazzá vált azon megállapításunk, miszerint Budapest vagy Magyarország bármelyik éttermében örültünk volna egy ilyen késői ebédnek, melyben ott volt részünk.

Azonban nem csak magyar, de olasz, mexikói, thai vagy klasszikus amerikai (értsd: steakhouse a legtöbb esetben) is megtalálható, nem csak a belvárosban de a TAMIAMI végeláthatatlan aszfaltcsíkja mentén is. Nem kell félned, ha kívülről 'vérhas büfének' néz ki, ha ott eszik a Sheriff is!

Művészetek tárháza

Sarasota a cirkusz fővárosa. Az egész világból jönnek ide cirkuszművészetet tanulni. Nem csak a Ringling cirkusz múzeum van itt helyben, hanem számos galéria, botanikus kert, színház, opera, jazz és blues koncertek, (jótékony)motoros fesztivál, és még sorolhatnám. Ha kicsit autózik az ember máris láthat rodeót és hallgathat countryt. Megannyi lehetőség! Ha valaki a mainstream-et kedveli, akkor irány 1 órára lévő Tampa, ahol minden héten valamelyik világsztár lép fel az EDM-től a technoig.

Parkok

Ahogy, már korábban is írtuk: 'Enjoy your park'. Ez van kint mindenhol és így is tesznek. Vigyáznak rá, de bátran használják. Phillippi Estate Park vagy a Rothenbach Park mind-mind gyönyörű, de szinte minden körzetben lehet találni 5 perc autózásra egy kiváló parkot, ahol az emberek piknikeznek, gyerekek játszanak vagy kutyák kergetik egymást a legnagyobb nyugalomban.

Persze, van itt még mindenféle amerikai sztár, meg miegymás, bár én ebben nem nagyon vagyok járatos, de ha csak annyit mondok, hogy 10 perc alatt 9 új Beantley Continental jött el mellettem a belváros fele menet vagy jövet, látni lehet, hogy itt nem a fiatalok hacacáréját kell átélni, hanem élvezni az 50+os emberek játszóterét!

'Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információkat például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!

A LISTÁT ITT TALÁLOD RÉSZLETES STATISZTIKÁKKAL