Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Biztonságról röviden

Akkor beszéljünk arról, hogy ki tudsz-e lépni a lakásból vagy sem...

Biztonságról röviden

Már írtuk, hogy a blogon sokszor olyan témákat dolgozunk fel, melyek felmerülnek a magyarok fejében, mint probléma az amerikai ingatlanbefektetésekkel kapcsolatban. Így lett a mai téma a biztonság.

Voltak, aki még sosem jártak az USA-ban, és a következő kérdéssel fordult hozzánk: Miért is vegyek vagy fektessek ott ingatlanba, ha ott még az utcára sem lehet kimenni!

Akkor ideje kicsit beszélgetni a témáról!

Amerika nagy, változatos és valóban nem mindenhol egyenlő. Sem jövedelmi szempontból, sem társadalmilag, de még biztonság tekintetében sem.

Csak, hogy érzékeltessem:

Magyarország területe: 93.000 km²

Florida területe: 152.000 km²

Az Európai Unió területe 4 422 773 km²

Az USA területe 9 834 000 km²

Erre még rátesz egy lapáttal, hogy erre felé mindent (főleg manapság) képes felnagyítani a média pláne a közösségi média része. Azonban, akit egy kicsike kis kritikus gondolkodással rendelkezik, az tudja, hogy jobb a saját szemének hinni, mint a videóknak és a mainstream médiának!

Ahogy Európában is vannak szegényebb és gazdagabb részek, itt is. Vannak jobb közbiztonságú helyek, vannak rosszabbak. Pontosan úgy, ahogy minden országban. Floridában az utóbbi 10-20 évben sokat javult, nagyon figyelnek a turisták biztonságára és úgy általában a közbiztonságra. 105 millió turista érkezett csak Orlandóba tavaly, képzeljétek, ha a rossz közbiztonság miatt ezek a turisták elmaradnának.

Budapesti kerületekhez mérten magyarázom el a biztonság szempontjait:

Alapvetően mindenki tisztában van azzal, hogy a VIII. kerület Népszínház utcában (hiába javult jelentősen a közbiztonság) nem fogod kificcenteni az iPhone X-t 3 Deák Ferivel karöltve, mikor hajnali 2 körül valaki megkérdezi az időt. Hát itt sem, csak itt ezt Martin Luther King dr.-nak hívják.

Azonban a város többi pontján, főleg, ahol a turisták által frekventáltabb részek vannak (vagy bármi az átlagkereset körül vagy felette) ott nincs okod az aggodalomra. A lakóparkban, ahol mi is lakunk és kezelünk egy másik házat is, ott is volt már betörés. Pont a szomszédomban, ahol egy orosz hölgy él teenager gyermekével. Az első telefonhívástól számítva másfél azaz MÁSFÉL percen belül itt volt a rendőr. A kedves delikvensnek még arra sem volt ideje, hogy a teraszt elhagyja. Addig sikerült kirámolnia 3 autóból a pénztárcákat, de azt is csak azért, mert itt mindenki nyitva hagyja az autóját. Tovább megyek: este 9-10 közötti kutyasétáltatás során sokan még a garázskaput is nyitva hagyják!

Sok helyen van kapuval vagy őrrel védett lakópark is. Ezeknél az autó előtt kapu/sorompó van, de a gyalogjárdánál sokszor semmi. Vagy ha van is, akkor is általában zár nélkül. Itt jobban zárják a közösségi medencét, hogy a gyerekek egyedül ne tudjanak bemenni, mint a gyalogjárda kapuját.

Számtalanszor vagyok tanúja annak, hogy sokan még a motort sem állítják le, ha beugranak kávéért valahova (ahol esetleg nincs autóból vásárlási lehetőség) és bent töltenek pár percet majd visszapattannak a járó motorú autóba és már robognak is tova.

Továbbá itt is működik a Magyarországon megszokott zárt láncú nyugdíjas megfigyelő kamerarendszer. Ők jobban ugranak bármely rezzenésre, mint az elkényeztetett floridai kutyák.

A lopásgátló törülköző is abszolút működőképes. Eddig akárhányszor otthagytam a strandon kocsikulcs, telefon, tablet kombót mindig ott volt, ahol hagytam. Itt odafigyelnek az emberek a másik értékeire.

Egyszer tanúja voltam egy próbálkozásnak, mikor egy fiatalember úgy gondolta kisajátít magának egy telefont, míg a tulaj bent lubickol a vízben. Nos, két idős hölgyemény finoman jelezte, hogy nem kéne, mire ő ki akarta magyarázni a szituációt, de mégis sikerült neki elrakni valahogy a kocsikulcsot. Erre két egyetemista srác finom body check kíséretében az arcát a homokba dörgölte, mire megjelent pár másodpercen belül egy rendőr quaddal, egy kutyával egy pedig futva és már vitték is bilincsbe verve felhevült testét a hűvösre.

Tudni kell, hogy itt a rendőrök (és a civil járőrök, vagy civilben járkáló szövetségi nyomozók) nem nagyon cicáznak. Itt ok nélkül nem vádol meg senki, de ha egyszer még a gyanúja is felmerül (és csak akkor merül fel, ha alapja is van) hamar az őrsön találja magát az ember.

Akkor az ingatlanokról

Mivel nekünk nem érdekünk eladni ott ingatlant, ahol nem tudjuk jól üzemeltetni, ezért nem fogunk sem befektetőinknek, sem magunknak gondot venni a nyakunkba. Hiszen nem azzal szeretnénk időnket elpazarolni, hogy rendőrségre és biztosítóhoz járkálunk és nem tennénk ki ennek sem befektetőinket, sem pedig szállóvendégeinket. Továbbá, ha olyan helyen adunk el, majd üzemeltetünk, ahol nem biztonságos, azt nem fogják foglalni, így ugyanannyi munka mellett kevesebbet keres a befektető és mi is!

Előfordult már olyan, hogy ajánlottunk egy vevőnknek egy ingatlant és ő magánszorgalomból az interneten keresett hasonló ingatlant és másnap felhívott, hogy ő talált majdnem fél áron teljesen hasonlót!

Igen, van fél áron ingatlan, de az a helyi Hős utca. (illetve a budapestinek is a veszélyesnek mondott része, mert van Budapesten is a Hős utcának nyugis része is, de itt a készenléti rendőrség épületei által körülvett drogtanyára gondolok).

Ezért jó, hogy helyben vagyunk és van helyismeretünk, mert így nem egy budapesti irodából mondunk nagyot a távolba. Csak olyan ingatlant ajánlunk, amivel a tulajdonosnak, a vendégnek és nekünk sem lesz gondunk sem rövid, sem hosszú távon.

Nálunk egy kézben van az adás-vételi folyamat és az üzemeltetés és jelen vagyunk mindkét régióban. Nem lehet arra a bizonyosra mutogatni, mint az építkezésnél a kőművesre, hogy az nem rakott egyenes falat, ezért nem fut majd a burkolat, ami miatt meg nem csukódik az ajtó.

Ahogy az üzleti életben az ingatlan adás-vétel során úgy az üzemeltetés során is a biztonság az első! Ettől pedig nem vagyunk hajlandók, akkor sem eltérni, ha mások ’Megoldják okosba’!

’Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információkat például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!

update: A biztonság margójára

Tegnap mikor este jöttem haza kiesett a kabátzsebemből a telefonom, mikor kiszálltam az autóból. Ma reggel (szűk 12 órával később) kerestem, de nem találtam sehol. Mire kiderült, hogy az autó mellett a kocsibeállón feküdt egész este és reggel, de senki nem bántotta....