Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Hogyan utalj pénzt Amerikába

Méghozzá minél olcsóbban!

Én, mint kis naiv

Amikor nekiindultam évekkel ezelőtt az Amerikába utalásnak, azt hittem, bemegyek egy amerikai érdekeltségű bankba Magyarországon, nyitok egy számlát és kész.

Erre valamikor még volt lehetőség a Citibanknál. Ma már Citibank sincs, de elég sok alternatív megoldás született azóta.

Amennyiben van a forintos számlám valamelyik banknál Magyarországon, vagy Eurós Szlovákiában, Ausztriában, indítom a banki átutalást és érkezik a pénz arra a számlára, amit ki akarok fizetni, megvenni, megrendelni stb.

Nagyobb összegeknél, mint pl. egy ingatlan vásárlása, nem elhanyagolhatóak az utalások költségei, ill. mennyiért is váltom forintról/euróról dollárra az összeget.

A külföldi utalásnál háromféle opció jelenik meg a költségek viselésére a váltási árfolyamon kívül (ami, mint tudjuk, a bankoknál azért nem a legjobb).

Az utalás költségeit: a küldő fizeti, a fogadó fizeti vagy megosztottan fizetik.

Egy ingatlan kifizetésénél minden estben a küldő fizeti az összeget, hiszen van egy kialkudott vételár, amit az eladó meg akar kapni, őt nem érdekli, milyen módon kerül hozzá a teljes összeg.

Sok helyen utánajártam, milyen lehetőségek vannak, a Bankmonitorezt ajánlja:

Amennyiben forintot utal dollár számlára, akkor azt devizakonverzió által dollárra váltják. A költségviselés bizonyos megkötésekkel választható: megbízó, kedvezményezett és megosztott között. Természetesen amennyibe külföldre utal, a saját banki költségén kívül még felmerülhet levelezőbanki költség (3. bank, ami összeköti a saját és a lánya bankját). Az összeg nincs korlátozva, bármekkora összeget átutalhat. Amennyiben viszont középárfolyamon szeretné átváltani az összeget, egy belföldi utalással, kérem, tekintse meg a következő lehetőséget:

TransferWise.

Sokan használnak Paypall számlát, de a váltási árfolyam elképesztően rossz, közel 5 %. A Western Union iszonyú drága, alapvetően nem is ekkora összegek mozgatására találták ki.

Többféle alternatív lehetőség is van, de mára (2018 nyara) eldőlni látszik, hogy a legjobb szolgáltatást a legjobb áron a Transferwise nyújtja.

Egy videó a működésről Csernok Miklóstól, a www.kiszámolo.hu tulajdonosától.

Csernok Miklós kiszámoló blogját régóta követem, érthetően elmagyarázza a pénz világát. Írtam Miklósnak, de még nem kaptam választ tőle, hogy belinkelhetem-e a blogját, de ha rákeresel a google-ben a kiszámolóblog Transferwise keresőszóra, több cikket is találsz és sok száz olvasói véleményt, leírást, saját tapasztalatot.

Lépések az Amerikába utaláshoz

1. Nyiss egy Transferwise számlát

2. Nyiss, egy un. Borderless (határokon túlnyúló) számlát az USA-ban a Transferwise-on belül.

3. A magyar, szlovák, osztrák bankodból utald el a szükséges összeget a megadott Transferwise bankszámlára.

4. Ez megjelenik a saját borderless számládon az USA-ban. Nekem ez legutóbb 24 órán belül megjelent.

5. Onnan $1,5 (nem elírás, 1 dollár 50 cent) költséggel elutalod az ingatlan vételárát. (mindegy, mekkora összeg, a díj ennyi marad).

6. Mindezt magyar nyelven tudod megtenni, otthon, a saját laptopodon, a saját foteledből!

Amire már régóta vártunk, az a Transferwise bankkártya. Feltöltesz rá pl. forintot, és 28 valutában tudsz vele fizetni, mindig annak az országnak a valutájában, ahol vagy, váltási költségek nélkül. Jó, csak 28 valutát, a Nigériai naira nincs köztük, de a legtöbbet használt valuták igen.

Még tesztidőszak van, ezek a kondíciós feltételek: ingyenes számlanyitás, ingyenes kártya, ingyenes pénz rátöltés és utalás fogadása, devizaváltás 28 deviza között 0,35-1% jutalék mellett, utalás egyező devizában 0,6 EUR, és ingyenes “overseas” készpénz felvétel a teszt időszakban, valamint maximum 200 GPB/hó erejéig a teszt időszakon kívül.

Jelenleg ez látszik a legolcsóbb és leggyorsabb megoldásnak. Ha valaki jobbat tud, ne tartsa magában!

’Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információkat például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!