Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Mi is az az AirBnB 2.rész

Folytatjuk a múlt héten megkezdett témánkat. Ezúttal szó lesz a ....

to be continued...

Ma következik a „Mi is az AirBnB” bejegyzésünk számos érdekes témával és izgalmas trükkökkel.

Szóval ott tartottunk, hogy mikor érdemes AirBnB-t foglalni és mikor szállodát. Ha nem tudjuk pontosan, hogy az ember mikor érkezik, meddig marad, és mikor távozik, akkor érdemes egy olcsó, legtöbbször ingyen lemondható hotelszobával beérnünk, míg ha biztos és előre látható családi nyaralást tervezünk, akkor érdemesebb AirBnB-zni.

A legtöbb helyen a becheckolás 14 óra körül lehetséges, míg a szállás elhagyása délelőtt 10-12 között szokott lenni. Lévén, hogy általában különálló teljes lakásokról vagy házakról van szó, ezért a takarítás minimum 2-3 órát vesz igénybe. Ilyenkor erre a pár órára van csomagmegőrzési lehetőség, de ha az ember csak estefelé áll tovább, olykor érdemes ezt leegyeztetni az AirBnB ház kiadójával, hogy van e csomagmegőrzési lehetőség.

A vendég érkezése napján mindig előre leegyeztetjük, hogy mikor is fog odaérni az ingatlanhoz. Nos, ha kocsival érkezik és késik (és általában késik), akkor folyamatos telefonos kapcsolat mellett egyeztetünk, hogy mikor érkezik meg, hogy ne kelljen valamelyik kollégáinknak egész nap ott kuksolnia. Amennyiben sokat csúszik az érkezés, olyankor pedig a megfáradt utazók örülnek, ha egy kód segítségével bejutnak és már álomba is szenderülhetnek, még mielőtt fejük a párnát érintené.

Zászló
Biztosítás

Az AirBnB 1 millió USD-ig vállal felelősségbiztosítást. Mit is jelent ez? Lásd alább:

’A Házigazdákat védő biztosítási program elsődleges felelősségbiztosítási fedezetet nyújt esetenként 1 millió USD értékhatárig, ha egy harmadik fél kártérítési igényt nyújt be személyi sérülés vagy tulajdonban keletkezett kár miatt.

A program fedezete kiterjed a szálláshely területén kívül, az ingatlanok közös területein (például az épület előcsarnokában) bekövetkezett bizonyos vagyoni károkra is. Bizonyos esetekben a főbérlők és társasház is biztosítva van, ha ellenük indítanak keresetet, például ha egy vendég balesetet szenved egy foglalás során vagy kárt okoz az épületben.’

’A Házigazdákat védő biztosítási program nem minden esetre nyújt felelősségbiztosítást. Példák arra, hogy mire nem terjed ki a biztosítás:

A tulajdonban szennyezéshez vagy penészhez hasonló okokból keletkezett kár, szándékos cselekedetből fakadó kár vagy sérülés (nem baleset miatt), jövedelemkiesés.’

Engedmények

Na, hát ez már kevésbé olyan egzakt téma, mint az előző. Lévén, hogy ezt mindenki egyénileg állítja be magának. Egy biztos, az első hónapban az AirBnB van olyan kedves és az első 3-5 foglalónak (országonként eltér) 20% kedvezményt biztosít saját kontójára.

Továbbá van lehetőség beállítani, hogy az ember mikor kíván a foglalóknak további kedvezményt biztosítani. Általában egy teljes hétre való foglalásért 5-10%, havi foglalás esetén 10-30%-ot szokás ajándékozni. Persze ez mind attól függ, hogy az ember lakása mennyire pörög a piacon. Ha nagyon (és belekerül a ’ritkán elérhető’ szekcióba) akkor általában semmilyen kedvezményt nem biztosítanak a szállásadók.

Ha egy vagy több hónapra veszik ki, akkor megbeszélés kérdése a takarítás rendszeressége valamint annak ellentételezése. Van, aki kéri, hogy heti 1-2 alkalommal ki legyen takarítva akkor is, ha ő több hónapra kivesz egy ingatlant és van, aki több hónap foglalás során egyszer sem kér plusz takarítást.

BusinessBnB
Üzleti AirBnB és ami mögötte van

Az AirBnB is nyitott az üzleti utazók iránt. Nem is véletlen, mivel nagy számban vannak és biztosan fizetnek....sokszor és sokat. Ezért kínálnak olyan szolgáltatásokat, melyek megfelelnek a modern kori üzleti utazó elvárásainak. Például stabil internetkapcsolat, éjjel-nappali bejutás (az első érkezéstől a szállás elhagyásáig), laptop barát munkaállomás van kialakítva, valamint csak olyan házigazdák üzemeltethetnek ilyen típusú szolgáltatást, akik 3 órán belül válaszolnak és átlag feletti az értékelésük.

Általában az üzleti utazók gyakrabban visszatérnek ugyan azon szállásra, valamint munkatársaik is ugyan azon ingatlanokat használják. A Fortune 500 közül nem kisebb cégek használják ezt a szolgáltatást, mint a Google, Hyundai, PayPal és még sorolhatnám, de saját bevallásuk szerint 250 ezer céggel szerződtek le üzletemberek elszállásolására. Ami azért nem olyan rossz valljuk be.

Insta Booking

Egy kétélű fegyver, mely pont annyi előnyt hordoz, mint hátrányt. Ezt a funkciót, ha beállítja az ember, olyankor a leendő utazó azonnal foglalási kérés nélkül lefoglalhatja az ingatlant és nem kell megvári, hogy az ingatlant üzemeltető fél jóváhagyását adja a foglalásra. Jó, mert akár egy üres estére is befoglalhatóvá válik egy ingatlan, ezáltal maximalizálva a profitrátát, viszont nem ellenőrizhető az utazó háttere. Mindenkinek az egyéni döntési preferenciájára van bízva, hogy ezt a funkciót bevállalja vagy sem.

Nagyjából ennyi lenne a Mi is az az AirBnB téma relatív röviden feldolgozva. Ha esetleg kérdésed lenne, tedd fel nekünk bátran emailen vagy a közösségi médián keresztül.

’Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információkat például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!