Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Az AirBnB-s vendég archetípusai

Avagy mivel találkozunk a hétköznapokban

Ma elsősorban a kedves és kevésbé kedves vendégek viselkedését járjuk körbe. A következőben pedig a házigazdák szerepét.

Továbbá fel kell hívnom mindenki figyelmét, hogy a floridai nyaralók összetétele, átlag kora és sok más attribútuma eltér a budapesti (többnyire olasz és angol) bulituristáktól. Főleg télen!

Valamint az összes rövid távú kiadással foglalkozó oldalt ebben a cikkben következetesen AirBnB-nek fogom hívni az egyszerűség kedvéért.

Azt azért nem árt tudni, hogy az AirBnB és hasonló site-ok nem éppen egyenlők a szállodákkal. Míg a szállodában megtehet az ember szinte bármit és maximum a kártyáját viseli meg az embernek, addig a rövid távú kiadásnál ez nem feltétlenül igaz. Ott a házigazda is értékel, és ha sok karót kapott a delikvens akár a bukott diák, akkor itt sem látják többé szívesen, nem csak a gimnáziumban.

1. Kezdjük a leggyakoribbal, akik nem mások, mint az amerikai kisnyugdíjasok

Megérkezik a pulykavacsora után (vagy legkésőbb karácsony után), eltölt 3-6 hónapot Floridában vagy saját házban vagy bérelt ingatlanban. Sokszor ugyanoda járnak 10-20-30-40 évig. Akkora házakat bérelnek, amiben elfér az egy hétre érkező barát/család/unoka kombó előre bizonyos hetekre leosztva.

Korrekt hozzáállás, nem (mindig) kekeckedik és előre fizet. Persze ha baj van, ugráltat, de fizetett és a normalitás határán belül megteheti. Ilyenkor megy a szemöldöksimogatás, majd a következő évre foglalás. Szeressük őket!

2. Papa, Mama, Gyerekek

Na, amikor egy kisgyerekes család érkezik az már egy másik tészta. Itt is vannak jófej, laza arcok és kevésbé cool szülők egyaránt. Előre fizet az oldalon keresztül, 1 héttől 1 hónapig szoktak maradni.

Itt már előfordul letörött fiókfogantyú, eltömődött lefolyó, összelocsált és firkált minden.

Általában készségesen kifizetik, amit elrontottak, de van, hogy más eszközöket kell bevetni. Vagyis nem nekünk, hanem az AirBnB-nek.

3. A tavaszi szünet megszállottjai

Ez inkább Orlandó és Miami között igaz, de azért szép számmal jut erre az oldalra is alkoholmámorban úszó, gátlásokat levetkőzött csekonics (és nem Csokonais) egyetemista. Na, ilyenkor még az öböl vizét is megisszák keverve. A lehetőségekhez mérten kerüljük őket és nem csak a tavaszi szünet 2 hetében. Hogy miért? Mert a 2 hét alatt egyszer tuti kimegy a rendőr, mert túltolják a bulit. Jó tudom nem kéne általánosítanom...de a tapasztalat meg ezt mutatja.

4. Friss szerelmesek

Új párok, friss házasok megbolondult szeretők. Velük semmi baj nem szokott lenni, csak UV lámpával ne menj be utánuk. Pár napig, max. 1 hétig maradnak. Volt már olyan, hogy készpénzzel akartak fizetni, hogy ne maradjon nyoma, de aztán csak előkerült egy kártya tök más névvel.

5. Üzletemberek, ápolók

Ilyen turistából egyre több van. Erre az AirBnB már saját szolgáltatást is épített. Asztal, stabil internetkapcsolat és pár feltétel, aminek megfelelni nem nehéz, viszont hasznos. Pár napra jönnek, általában az üzletemberek. A lehető legkorrektebbek. Nem koszol, hanem alszik, fürdik és már áll is tova északra.

Az ápolók esetében kicsit más. Kiépült egy szakma, akik azzal foglalkoznak, hogy az északi hideg helyett az ideözönlő nyugdíjasokat gondozzák. Jó pénz, 3 hónap alatt megkeres félévnyi juttatást, vigyáz a lakásra és nem variál. Havonta fizet, de pontosan.

6. Lakáskeresők

Olyanok, akik szeretnének a közeljövőben ingatlant venni Floridában és keresik, hogy hol találkozik a kereslet a kínálattal. Lehet ez bármilyen nemzet. 1-3 alkalommal 4-14 napra. Fizet, rendet hagy maga után, jön még egyszer, majd megkeres, hogy üzemeltessük az övét is. Jobb marketing nekünk nem is kell!

Miért nem egyenlő a hotel az AirBnB-vel

Mint az elején is írtam, itt bizony értékelést írnak a vendégről is. Ha pedig az nem jó (nálunk 5/4 feletti értékelés esetén engedjük többnyire a foglalást), akkor nem szállhat meg sok helyen a vendég. Mégpedig azért, mert én is sokat AirBnB-zek a világ sok országában és ugyanazt várják el tőlem, mint én a vendégektől. Méghozzá azt, hogy kulturáltan hagyjam ott az ingatlant. Minden rövidtávú kiadással foglalkozónak fontos, hogy mennyi idő alatt tudja kitakarítani az általa üzemeltetett ingatlan(ok)at. Ha ez a vendég trehánysága miatt tovább tart és nem tudjuk átadni időben a következő vendégnek az ingatlant, akkor mi kapunk rossz értékelést, nem az előző vendégünk. Az sem mindegy, hogy ha az ember több ingatlant üzemeltet, akkor hogyan tudja összeszervezni a takarítócsapattól a karbantartóig mindenkit. És hát egy eltömődött WC vagy egy leborított fal helyrehozása nem 2 perc. Ha még csúszik is a check-out, akkor azt joggal róhatja fel egy házigazda a vendégének. Ha csekonics módjára akar az ember nyaralni, akkor menjen a drágább szállodába, ott ezt nem veszik zokon, itt viszont mindenki!

’Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információt például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!