Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Befektetői Q&A 1. rész

A következő hetekben kicsit körbejárjuk azokat a kérdéseket, melyekkel gyakran találkozunk mikor leendő befektetőkkel beszélgetünk

Az első: mennyit tudok vele keresni?

Ez pont ugyanúgy működik, mint Európa vagy a világ bármilyen pontján.

Minél közelebb van a part (Sarasotában a Siesta Beach) annál drágább egy ingatlan és annál többet lehet kérni a napi kiadási díj gyanánt.

Budapesten ez a viszonyítási pont a belváros (I. és V. kerület), a Balatonon a strand vagy éppen a szórakozóhelyek távolsága.

Nyílván valóan függ még az adott ingatlan nagyságától és felszereltségétől is, illetve a dizájntól a napi kiadási ár. Ha kis lakásról beszélünk, akkor kisebb a bérleti díj, ha pedig háromhálós, medencés ház, akkor több. Azonban sok minden befolyásolhatja ezt, mint a dizájn, felszereltség, előzetes foglalási ráták és értékelések stb.

A városi szigeteken (St. Armands, Annamaria Island, Siesta Key, Lido Key..stb.) vannak több milliós csodapaloták is eladásra és kiadásra, de a tapasztalatunk az, hogy egy bizonyos érték felett, már nem tudja azt a hozamot realizálni a befektető egy adott drágább ingatlanon, mint az alacsonyabb áru, de a piacon jobban pörgő ingatlanokon. Ugyan a sokmilliós 7+ hálószobás 1000 m2 fölötti ingatlanok is tudnak szép bérleti összeget hozni (pl.: klip forgatások vagy fogadások esetén), de valljuk be, hogy erre nehéz stabil pénzügyi számításokat alapozni, miközben csak az éves ingatlan adó több tízezer dollárba kerül és még az egyéb fenntartási költségről nem is ejtettünk szót.

A Dorisflorida oldalon sok ingatlan van, amennyiben regisztrálsz látni fogod minden ingatlannál a várható becsült bevételt és hozamot.

Lakások többnyire $90.000-$150.000-ig, a házak leginkább $450.000-ig vannak többségben, mert ezek könnyen kiadhatók és nem annyival kevesebb bérleti díjért, mint a +$700.000 házak.

A másik gyakran feltett kérdés: saját nyaralóként is tudom-e a befektetési ingatlanomat használni?

Persze. Csak egyeztetést igényel, mert ha az ingatlan elsősorban rövid távú kiadásra van specializálva, akkor nagy valószínűséggel azt már lefoglalta előre egy fizető vendég. A visszamondás sosem túl jó ötlet, ráadásul büntetik a szállásfoglaló oldalak, illetve az értékelésekbe is belerondít. Viszont előre egyeztetett időpontokban (mikor még többnyire szabad) probléma nélkül használható a saját ingatlan jelentős bevételkiesés nélkül.

Mikor érdemes Floridába nyaralni és melyik évszak a legjobb?

A válasz egyértelmű: mindig!

A szezon októbertől áprilisig tart, amikor északon megjelennek az első hópihék. Ekkor megjelennek az első snowbird-ök (téli madarak, ahogy errefelé hívják őket). Északon hideg van, itt decemberben nap közben is 24 fok, a leghidegebb a február, akkor néha (3-4 nap) még a fűtést is be kell kapcsolni a klímán, de csak hajnalban, mert olyankor akár 10 fok is lehet. Azonban a magunk fajta télhez szokott emberek, ilyenkor is izzadni fognap heti 1-2 nap a páratartalom, valamint akár 30 (zömében inkább 20-28) fokos nappali napsütésben.

Nyár: meleg, de nem kibírhatatlan, a levegő és az víz is 30-32 fokos, annál nincs sokkal melegebb általában. Délután van egy gyors zápor, mikor leesik 3-4 cm eső kb. 5-10 perc alatt, de utána megint napsütés. Egy idő után az ember már akkor sem menekül fedezékbe az eső elől, mikor elázik, mert 20 perc múlva teljesen megszárad. Addig pedig ajánlatos elkerülni az üzlethelységeket, mert ott 16 fokra beállított klíma miatt hamar meg tud fázni az ember. Eső után itt nem köpönyeg következik, hanem pára, de az magas...

Lehet egész évben fürödni a tengerben?

Január és a február kissé hideg lehet a víz, akár 17-18 fok. De sétálni szuperül lehet a parton, szinte minden ingatlannál van medence (hol saját, hol közösségi), ahol a medence víze meleg, de nap közben gond nélkül lehet fürödni a tengerben is melegebb napokon.

Ma (2019. február 15.) 27 fok van és esik kicsit az eső. Ide nem jöhetsz rosszkor, mindig gyönyörű a Siesta Key, a tenger, melegek a medencék, szépek a pálmafák és trópusi a hangulat. Az egész városból áradó nyugalom pedig minden nap átjárja az embert és nem csak a golfpályán.

Nem véletlen, hogy az észak-amerikai nyugdíjasok többnyire Floridában töltik a telet vagy hátralévő napjaikat. Gyönyörű a környezet, jó az időjárás, kedvesek az emberek és nem olyan eszmétlenül drága, mint Hawaii vagy a Karib szigetek legnépszerűbb pontjai.

Ha szívesen néznéd élőben a Siesta Beachet akkor tekintsd meg az alábbi linken.

A vízben nem sok embert látok, napoznak, sétálnak, élvezik a látványt.

’Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információt például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!