Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Helyzetjelentés Floridából

Koronavírus Floridában

Sokan hívtatok, kérdeztétek, hogy itt mi a helyzet.

Nos, talán kicsit jobb, mint Európában a járványt tekintve. Itt vannak a számok az USA-ra, és Floridára, de ezeket bárki megtalálja a neten és úgyis óráról -órára változik.

A hétköznapi élet itt is megváltozott. A mai naptól tavaszi szünet van az iskolákban, így azokat nem zárták be. De a szünet utáni újra nyitásuk erősen kétséges itt is. Az egyetemek a távoktatásra álltak át.

Szombaton voltam vásárolni és itt is elindult a WC papír para. Víz, hús, fertőtlenítőszer, WC papír, bármiféle nedves tisztítókendő, na az már nincs. Nyugodt a hangulat, de érezhető az aggodalom az emberekben.

A Snowbird-ök elindultak hazafelé, főleg autóval, akik vannak itt. 1 hónapja még 10 autóból 7 valamilyen északi (vagy kanadai) rendszámmal volt. Mostanra ez már szemmel láthatóan is kevesebb.

statepatrol

A lakókocsiparkok is láthatóan ürülnek ki.

Tömegközlekedés: Sarasotában van ugyan némi városi busz, de szinte senki sincs a buszokon. Egyébként is jóval ritkább a hálózat, mint az Európában megszokott. Vonat nincs, távolsági busz elhanyagolható, taxi sincs, Uber van. Itt autót bérelnek és repülnek, nagyok a távolságok.

Amerika autós nemzet, mindenki, de tényleg mindenki már 16 éves korától autóval jár, így ez most egy kis előny a fertőzés terjedésében.

A Miami oldalon már zárják a strandokat is, hiszen itt a Spring Break, azaz a tavaszi szünet, ami itt azért tart 1 hónapig, mert az egész USA-ban eltolva adják ki. A világ egyik legnagyobb tavaszi szünetben rendezett zenei fesztiválja (az Ultra Music Festival) is elmarad.

Mivel most minden rendezvényt töröltek, ami 50 fő felett van, így a fiatalok sem jönnek, vagy jóval kevesebben.

Itt egy webkamera a Siesta Beachról, Sarasotából : , még elég sokan vannak, de szerintem már nem sokáig lesz nyitva, hiába van 29-30 fok.

Teljesen más a hangulat, mint amikor a hurrikánt várják az emberek.

Most is üresek a polcok (mondjuk akkor a sör is elfogy, mert hurrikánváró partik vannak), benzint tartalékol mindenki, kalapál, hurrikán védőket szerel, pakol a teraszokról. Azt tudjuk, mikor jön a hurrikán, kb. mikor megy el. Előtte 1 héttel már tudni a menetrendet mikor érkezik, maximum 12 óráig marad, és elmegy. Vírus esetén mindez bizonytalan.

statepatrol

Hurrikánkor tele van a Facebook vicces mémekkel, most nincsenek, csak hírek, tájékoztatás, figyelemfelhívás.

A boltok ajtóiban osztják a fertőtlenítőkendőt (oké, én sminkeltávolító kendőt kaptam, szerintem már a boltoké is elfogyott, ez volt, ezt osztották) van benzin bőven.

Itt azért a prevenciót nem veszik félvállról. Normális esetben is ott a fertőtlenítő kendő a bejáratnál és tényleg szinte mindenki használja. Most ez különösen igaz.

Nagyon sok az idősotthon a környékünkön. Ott már látogatási tilalom volt napokkal ezelőtt. Ez volt az első rendelkezés, ami teljesen jogos a járványok természetét ismerve. Florida ezért is különleges hely, hiszen az átlagéletkor 50 év felett van. Az idősekre pedig most különösen kell figyelni és óvni.

Azért is kell még jobban vigyázni, hiszen itt a járvány által okozott haláleset/gyógyulás arány sajnos sokkal rosszabb lehet, mint a világ más városaiban. Nem vagyok szakértő, hiszen ilyet nem éltem át én sem.

Itt még találtok egy floridai és világ fertőzés térképet, amit percről percre updatelnek.

Vigyázzatok magatokra és egymásra és ha lehet maradjatok otthon és rendeljetek házhoz!

Én már tegnap is nyugodtabb partot kerestem, és áttettük a Home Office-t ide:

statepatrol

Azért még mutatnék nektek egy videót arról, hogy 2 napja milyen volt a Clearwater Beach