Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Miért baj, ha csak az interneten nézed meg az ingatlant?

Avagy nem minden arany, ami fénylik.

Az interneten minden csodás, vagy mégsem?

Egy megkeresés érkezett a múlt héten, hogy szeretne Floridában ingatlant vásárolni egy jövendőbeli ügyfelünk. Ő már utána is nézett pár dolognak tőlünk függetlenül és talált pár ingatlant az online portálokon.

Átküldte a linkeket, amik tetszenek neki, és a kérdése az volt, hogy melyik lenne jó arra, hogy a legtöbb hozamot hozza ki a befektetéséből.

Tetszett neki a koncepciónk, hogy egy kézben van az adásvétel és az üzemeltetés, hiszen így nem lehet egymásra mutogatni, mint az építkezésen, mikor a burkoló mutogat a kőművesre.

Aki épített már házat, az tudja, hogy a kőműves ferde falnál mindig csak legyint egyet: majd a festő eltünteti, aztán a konyhabútoros varázsol, mert nincs egy derékszög a házban, de ezt mindenki ismeri.

Mivel itt is lassú az élet a korlátozások miatt (elvileg csak boltba lehet menni, gyógyszertárba és sportolni, de senki sem ellenőrzi), illetve kocsival végig autóztuk a kiszemelt házakat, bemenni nem tudtunk jelenleg.

Nagy volt a területi szórás a kiválasztott ingatlanok között, a két legtávolabbi kb. 1 órára volt egymástól, valamint az ár is elég széles spektrumom mozgott $80.000 és $200.000 között.

Rövid távra kiadható ingatlan a cél, hiszen azon lehet a legnagyobb hozamot elérni.

Hmm, szóval az interneten lévő képek alapján még jó is lehet egy ingatlan, aztán mikor az ember kimegy, meglátja az uralkodó viszonyokat és levonja a következtetéseket.

Az első ingatlan 270 napja van eladás alatt. Ott valószínű van valami probléma. Ebben az esetben is volt némi probléma, mégpedig a környék. Meg sem álltunk, nagy gázon indultunk a következőhöz.

Sarasota legmagasabb pontja 4,7 méter. Ami azért azt jelenti, hogy vannak mini dombok (haha) és völgyecskék. Elég, ha 1,5 méter mély, de a nyári esőzéskor, amikor félóra alatt jön 50 mm, (és ez hetente előfordul) az ablakig ér a víz, amíg el nem folyik.

A második ingatlan egy ilyen helyen volt. Oké, hogy olcsó, de használhatatlan, pedig jó a lokáció. Ez sem látszik az interneten. Itt van egy un. Flood zone térkép, amit a biztosítók is néznek, hiszen a veszélyesebb zónákban nekik is nagyobb a rizikójuk. Be is árazzák ezt rendesen.

Floodzonetérkép

A harmadik ház egy un. foreclosure, azaz banki visszavett ház. Nagyon szép állapotban, hihetetlenül jó áron, amíg ki nem nyomoztuk, hogy kötelező a golf tagság és magas a HOA, így kb. $800 a havi kötelezően fizetendő. Ez is egy olyan rejtett buktató, ami nem fog kiderülni az interneten és még az sem biztos, hogy az ingatlanos elmondja, ha a laikus beszél vele.

A negyedik egy lakás volt. Előtte én is megnéztem az interneten a küldött linkeket, és már eleve gyanús volt, hogy abban a lakóparkban a lakások 20 %-a eladó. A környékbeli lakásokhoz képest is erősen nyomott áron. A lakópark teljes felújításon esik át, külső festés, erkélyek felújítása, így a HOA (közös költség+ a felújítás ára) $900-1.000 lakásmérettől függően havonta. Mivel a volt tulajdonos nem fizette ki (hiszen ezért árulja a lakást), így ez az új tulajdonosra hárul.

Ha a befektetői szempontokat nézem, csilli-villi lakások vannak a szigeteken, és az itteni szigeteket mindenhol hidak kötik össze a szárazfölddel, tehát a közlekedés is megoldott. Az ingatlanok ára kb. háromszorosa a parton lévő ingatlanoknak és csak kb. 30-40 %-al többért lehet kiadni. Tehát nem éri meg befektetésként gondolni erre, ha pusztán a megtérülésre koncentrálunk. Ami még a szigeteken való ingatlanokat terheli, hogy egy hurrikán csak errefelé kacsingat, azonnal lezárják őket, haza kell küldeni a vendéget vagy másik ingatlant biztosítani neki, azonos színvonallal. A szigeteken a biztosítási díjak is csillagászatiak pont emiatt.

A következő ház egy 55—os lakóparkban volt, azaz nem kiadható és a vevőnek is legalább minimum 55 évesnek kell lenni. Csak hogy ez nem volt feltüntetve a hirdetésben. Ide maximum az unokák jöhetnek látogatóba. De ők is rövid ideig és csendben.

55+community

Persze, találtunk a kiválasztottak között jókat is, most leszűrtük a 3 legjobbat, ami árban és lokációban is megfelelő, amikor a korlátozások lazábbak lesznek, bemegyünk és élő videóban közösen bejárjuk. Aztán kiderül, hogy megfelelőek lesznek e.

Koronavírus Update

Az éjszakai kijárási tilalomnak vége, mondjuk engem nem zavart, hogy este 11-től reggel 5-ig nem lehet kimenni. Ha mégis valami miatt ki kell menni, betegség, kórház, vagy baráttal van baj és odamész, a rendőr megállít, mondod, hogy mi a baj, villogóval megy előtted, hogy hamarabb odaérj.

Kinyitott tegnap a Siesta Beach is, egy zseniális húzással megoldották, hogy ne legyen tömeg: a pakolók zárva maradtak. Így gyalog (3 km a legközelebbi parkoló) vagy bringával tudsz kimenni.

Itt egy link a Siesta élő webkameráról

A nagy boltoknál a bevásárlókocsikkal csináltak utakat, amiken keresztül lehet bejutni, kétméterenként szigetelőszalaggal jelölték a távolságot és a tabletes ember számolja a népet, hogy mennyi a maximális létszám, akik az üzletben tartózkodhat. És van WC papír is már!

A boltokban a soroknál kijelölték a haladási irányt, csak egy irányba lehet menni (néha körbe-körbe grasszálok, mint egy veszett macska, ha valamit keresek, mert persze tuti, hogy nem a jó oldalon vagyok) a kocsikat fertőtlenítik, az összes kassza mindenhol megy, csak akkor pakolhatsz fel, amikor ez előző vásárló már végzett. A készpénzes fizetést, ha lehetséges, mindenhol elkerülik. Plexi van itt is a boltokban a kasszáknál.

Pénteken, május 1.én jelentik be a következő enyhítéseket, lassan nyit Florida.

statepatrol