Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Egy új AirBnB lakás indítása

Avagy hogyan is indul az egész

Jött egy ajánlat

Sokan kérdeztétek, hogy mennyibe is kerül egy lakás/ház felkészítése a rövid távú kiadásra.

Decemberben egy 2/1-es azaz két hálószobás, 1 fürdőszobás lakás került a ’kezeink közé’.

A tulajdonos birtokába december 8.-án került a lakás, ahol előtte állandó lakó volt. Kissé lelakott állapotban vásárolta meg a tulajdonos, ez tükröződött a vételi árban is.

Mivel ismerőstől vásárolta, így nem kellett az ingatlanközvetítő díját kifizetni. A fizetendő illetékek, ügyvédi munkadíjjal együtt mindössze $1.600 volt.

A lakás a Sienna lakóparkban van, 5 percre a Siesta Beachtől (kocsival), és ezen lakóparki lakások meghatározó százaléka magyarok birtokában van és többnyire rövid távú kiadással hasznosítják, mert a Home Owner Associacion is magyar. Mondhatni, hogy ez egy kis magyar falu Florida közepén.

Mivel ahogy említettem a lakóparkban sok az ismerős és a rövid távon hasznosított ingatlan így sok kézzel fogható tapasztalatból tudtunk meríteni az árazásra, stílusra, kiadási lehetőségekre való tekintettel. Az itteni lakások mérettől függően $99-$139 között vannak kiadva havi szinten 22-29 nap között.

A karácsonyi időszak nagyon zsúfolt turista szempontból és itt május 3.-a óta csak a maszkhasználat az egyedüli korlátozás, ezért novemberre Florida megtelt északi belföldi turistákkal. Mivel a kanadai és az európai nyaralók nem nagyon jöhetnek, így csak a belföldi turizmusra számíthatunk. De ez a többi évben is így van, hiszen a turisták 80-90%-a északról érkezik. Ki lakókocsival egész télre, ki csak 1-1 hónapra melegedni, ki csak egy hosszú hétvégére ugrik le a családdal/barátokkal.

Kis túlzással minden második autó New York-i rendszámos, meg is tudom érteni, ha csak a havas képeket nézegetem onnan.

De térjünk a tárgyra: első lépésként nagyon gyorsan kellett dolgozni, mert december 23-án már vendéget fogadtunk az újonnan vásárolt ingatlanba. Még nem tudtuk feltenni az online portálokra sem, ismerős keresett meg, hogy egy kedves család itt karácsonyozna, de már nem tudott foglalni semmit.

Így adott volt a feladat, a határidő is. Kisebb dolgok még elmaradtak és nem lettünk mindennel tökéletesen készen, de a vendégek így is meg voltak elégedve.

Például kaptunk kölcsön tűzhelyet a forgalmazótól, mert nem tudta időben leszállítani az újat, mert csak december 24.-e délután hozták a véglegeset. A vendégek elfogadták, örültek, hogy végre kaptak helyet.

Haladjunk sorrendben

Első a fürdő csempézése volt, valamint a gránit pultok megrendelése, a vízvezeték felújítása és közben ment a festés.

Időközben mi jártuk a garázsvásárokat, bújtuk FB Marketplace-t jó áru használt dolgokért és a Goodwillbe is sokat benéztünk, mert ugye ismerősöknek és ügyfeleknek bármit :).

Goodwill: ha valakinek feleslegessé válik ruhája, bútora, autója, hajója, akkor betelefonál a Goodwillbe, ha nagyobb, akkor kimennek érte, ha kisebb, akkor személyesen viszik be. Sok un. Drive-thru adománypont van, odahajtasz, kiveszik a csomagtartódból az adományodat, adnak róla egy igazolást, amivel ezt le tudod írni az adódból és készen is vagy. Az üzletekben eladják olcsón és megváltozott munkaképességűeknek dolgoznak az üzletben. Szerintem ez szuper ötlet, országszerte évek óta kitűnően működik.

Rengeteg akció volt karácsony előtt, így olcsón tudtunk sok dolgot megvenni.

Itt vannak a konkrét számok, mire mennyit költöttünk:

siennaparkcosts.jpg

Ahogy látjátok elég baráti árakon sikerült elérnünk az eredményt. Hogy hogyan néz ki a condo? Nézzétek meg az alábbi linken: