Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Raktárvadászok az életben

Hogyan zajlik egy ilyen folyamat az életben

Storage Wars

Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb ember hallott, sokan közülük pedig láttak is részeket a kereskedelmi csatornákon futó raktárvadászok, raktárháborúk sorozatokból. Jelen alkalommal, ha nem is a megrendezett változatot, hanem inkább a valóságot mutatjuk be, mivel éppen egy ilyen helyzetbe csöppentünk a napokban.

A tegnapi napon, ha nem is aukcióra, de egy raktárürítésre mentem Tampába. Egy kedves ismerősnek véglegesen feleslegessé váltak a bútorai, apróságai és ezeket nekem adta, innen is köszönet érte.

A Self Storage

Jellemzően a Self Storage-ban bérelhetők ezeka kisebb-nagyobb raktárak. Ezek olyan zárt, fém rolóval lerekesztett helységek, ahová biztonságosan be lehet pakolni és tárolni a garázsban már el nem férő holmikat. Többféle is van, nem csak méretben különböznek, hanem van például klímás is, ha olyan dolgokat tárolna az ember, ami nem szereti a 32 fokot nyáron.

Ezekben a Self Storage-okban általában kóddal vagy kulccsal lehet bejutni és már pakolhat is az ember.

Csak itt a közelemben 8 van a főúton. Ezért elmondható, hogy elég gyakran lát ilyet az ember. Az amerikaiak egy jelentős része nem szeret kidobni dolgokat, vagy otthon tárolni, ezért nem is csoda, hogy ennyit lehet találni belőlük az út szélén.

Van speciálisan RV storage, Boat storage. Ezeket úgy képzeld el, hogy lerepül ide északról a snowbird (akik az első téli hópihe megjelenésekor jönnek és az utolsó hóember eltűnése után hazautaznak), egész télen kalandozik itt a lakóautójával, aztán tavasszal beteszi a raktárba, majd visszarepül északra. A hajóval ugyanez a helyzet.

Azt tudod, miért látsz annyi autót parkolni a kocsibejárókon a garázsok előtt? Mert nem tudnak bejárni a saját garázsukba a sok éveken át felhalmozott dologtól. Amikor kifolyik a garázsajtón, akkor bérelnek egy raktárat, kiürítik a garázst, majd folytatódik a feltöltés.

Ahogy a sorozatokban is látod, vannak olyan raktárak, ahol oda tudsz járni a kocsival a raktár elé, és vannak olyanok, ahol bemész egy nagy épületbe és ott vannak a kis raktárak. Floridára a nagy épületben lévő kis raktárak inkább jellemzők, mert ott van klíma. A kinti, nem klímázott raktárakba olyan dolgokat tesznek, amiket nem félnek, hogy a penész megeszi, hiszen itt nagyon magas a páratartalom.

Mi is egy ilyen klímázott raktárból hoztunk el bútorokat tegnap. Egy kb. 3,5 x 4,5 méretes klímázott raktár havi díja $300. Nem olcsó dolog.

uhaul
Első lépés: UHAUL

Szinte minden amerikai filmben, ahol vannak utcajelenetek, láttok piros/fehér autókat, rajta nagy felirattal: UHAUL vagy sárga fekete PENSKE felirattal. Ezek a kisebb-nagyobb teherautók bérelhetők magánemberként is. Nagyon hasznos, hiszen pár pillanat alatt lefoglalható és máris meg van oldva a probléma. Sokan ezekkel oldják meg a költözködést, szállítás egész nagy sikerrel.

Online lehet bérelni, felmész a honlapra, beírod, hogy hol akarod felvenni, és hol akarod leadni, befotózod a jogsidat, végig mész egy csomó kérdésen még, mint például: kérsz rámpát az autóhoz?

Csak $2! Kérsz dobozokat, spanifert, bubis vagy nem bubis fóliát, textil takarókat, ragasztót, biztosítást, új raktárt azon a helyen, ahol leadod és még millió kérdés. Kiderül, mennyit fogsz fizetni, de csak ott kell majd a kártyád, ahol a kocsit felveszed. Ugyan olyan, mint az autóbérlés.

Mi a célállomástól 7 mérföldre vettük fel a mi kis autónkat, ahonnan elgurultunk a raktárba.

Kipakoltunk, felpakoltunk, izzadtunk, nyögtünk, az amerikai bútorok nem lapraszerelt IKEA verziója volt az ajándék. Itt még egy éjjeli szekrény is minimum 50 kg. Ezekben anyag van rendesen vagy ahogy a magyar mondja az első darab megemelése után: ’Ez sem sz..rt még ma!’

Mire lepakoltunk, levegőt vettünk, visszapótoltuk az elvesztett vizet, leragasztottuk a harci sérüléseket és visszaértünk a leadóhelyre, elmúlt 6 óra és a raktár zárva volt. Nincs gond, ilyenkor leparkolod a megtankolt truckot és bedobod a kulcsot a postaládába.

postaláda

Nincs ellenőrzés, hogy mennyi benzinnel hoztad vissza, fotó előtte, utána, a mi kis truckunk pl. Wisconsin-i rendszámos volt. Ha valami baj van, ott a bankkártyád, a jogosítványod befotózva, megtalálnak, ha pluszban fizetni kell.

Ha egyszer erre jársz és élőben meg akarsz nézni egy valódi raktárháborút, keress rá az interneten (storage auction) és jópárat fogsz találni vagy használd az alábbi linket. Ezeken az árveréseken online is tudsz licitálni. Ez csak az egyik ilyen weboldal, sok van és dob fel jó párat a google.

Ha megnézed a képeket, látod, hogy nem vicceltem azzal, hogy minden kis gyűjtögetett cuccot raktárba visznek. Van itt minden, olló, bicska, kistalicska. Ha visszaemlékszel, mennyire nem olcsó egy ilyen raktárat bérelni, akkor végképp nem értem, miért nem viszik el valamelyik adományleadó helyre.

Valószínűleg ritkán fogsz bennük találni sokezer dollár értékű műkincsritkaságot, sokkal valószínűbb, hogy rengeteg másoknak nem kellő vacakot. Mivel alig kerül valamibe, ezért nem árt egy próbát tenni. Például milyen jó lett volna a 2020-as nagy WC papír és konyhapapír hiányban megvenni $30-ért egy teli raktárat WC-papírral, mint ahogy most találtam egypár esetben.

Mindenkinek jó nézegetést a raktárak között én pedig újra megköszönném a felajánlott minőségi bútorokat a kedves ismerősömnek.

Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat' Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információt például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!