Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

A piac és a világ változik

és vele változunk mi is

A változás szele

A pandémia alatt jelentős változáson ment át Florida ingatlan piaca. Az Északi Államok zárva voltak, Florida mindent kinyitott 2020. május 3-án. Északról valódi népvándorlás zajlott a jó időbe, és vették és vették az ingatlanokat. Volt olyan nap Floridában, amikor több bejegyzett ingatlanos volt, mint eladó ház. Ez pedig nem kis fegyvertény a magyarnál sokszorta nagyobb piacon. Ez nem csak az elképesztően fluktuáló piacon, hanem az árszínvonal emelkedésére is komoly hatással volt. Azonban nem csak az ingatlanok árai, hanem a kiadási árakban is realizálódott.

Ahogy Ryan Ackerman, az Ackerman group tulajdonosa fogalmazott:

’All price points and product types are selling quickly and in high demand. The buyers’ lifestyle preferences are driving their decisions on where to buy, ranging from a beachfront condo versus a single-family home or a waterfront property versus a gated or golf course community. New construction or newly renovated properties are commanding a premium and selling quickly, and in some cases significantly over the ask price.’ (forrás: Harald-Tribune)

vagyis szabad fordításban:

’Minden ár- és terméktípus gyorsan és nagy kereslet mellett fogy. A vásárlók életmódbeli preferenciái befolyásolják a vásárlási döntéseket, kezdve a tengerparti társasháztól a családi házakig vagy a vízparti ingatlanokig a zárt lakóparktól a golfpálya közösségéig. Az új építésű vagy az újonnan felújított ingatlanok prémium értéket képviselnek, melyek gyorsan és egyes esetekben jelentősen meghaladják az eladási irányárat. ’

Szóval a piac eszét vesztett sebességgel pörög az árak pedig rakétaként lőttek ki. Ennek köszönhetően mindenki megpróbál a lehető leghamarabb reagálni a piacra kerülő ingatlanokra és azok megvásárlására. A régi bevált gyakorlatokat, új aktusoknak kell felváltani. Ezen a piacon egyszerűen már nem fér bele, hogy 1-2 hét legyen míg valaki rátalál egy ingatlanra, megvárja a bemutatását (showing) majd kis gondolkozási idő után elkezdje az ajánlattételi folyamatot. Más szóval élve, azok az ingatlanok, melyek már 1-3 hónapja a piacon vannak azokkal általában jelentős problémák lehetnek. Valójában a jó befektetési ingatlanok első körben ismeretségen keresztül kelnek el, amennyiben ott nem találnak új gazdára, abban az esetben 1-2 héten belül a piacról váltanak tulajdonost. Mi is jártunk úgy az utóbbi hetekben, hogy pénteken megtettük az ajánlatot egy rövid távon üzemeltethető lakásra (condo), mely csupán pár napja volt a piacon és hétfőre már el is kelt, mielőtt még a mi ajánlatunk eljutott volna a régi tulajdonoshoz.

A változás útján

Az idők változnak, tehát mi sem tudjuk már a holnapon bemutatni az ingatlant, mire feltöltenénk, sokszor már el is vitték.

A gyorsabb és közvetlenebb elérés miatt létrehoztuk létre egy Dorisflorida az ingatlanokrólFacebook csoportot, ahol gyorsabban tudunk infót adni, mi az, ami a piacra került. Itt lesznek várhatóan bemutatva az ingatlanok is videón keresztül. Természetesen a leendő vásárlókkal továbbra is megmarad a külön videós bemutatás, azonban egy-két videó ebbe a csoportba is feltöltésre kerül, olykor pedig élőben fogjuk a csoportban bemutatni egy-egy ingatlant.

Ez egy zárt csoport, kérlek, jelentkezz az oldalon, hogy hozzáférj a legújabb ajánlatokhoz.

További fontos információk

Azokban a lakóparkokban, ahol 40 % feletti a befektetésre megvásárolt lakások száma, ott nem adnak a bankhitelt, csak készpénzre lehet vásárolni. Sarasotán 1 olyan lakópark van, ahol engedik a rövid távú üzemeltetést, Bradentonban kettő, de ott kicsit magasabbak az árak. Figyelni, lesni kell, ha ezekben bukkanik fel egy eladásra kínált ingatlan és azonnal lecsapni rá. Jó pár ingatlanról azért csúsztunk le, mert itt be kell mutatni egy vagy több bankszámla-kivonatot, hogy rendelkezésre áll a vételár. De ez pénteken volt és mire a vevőjelölt befizetett és megjelent a bankszámlán, már el is kelt a hétvégén az ingatlan.

Fontos, hogy nem kell feltétlenül dollárban lennie a rendelkezésre álló pénznek. Forintban is megfelel.

Tehát: ha szeretnél hozzájutni floridai ingatlanhoz szükséged lesz egy (vagy több) bankszámla kivonatra, hogy rendelkezésedre áll a pénz. Nem kell tegnapinak lenni, pár hetes is jó, valamint több bankszámláról is bemutathatod. Nem fogják és nem is tudják leellenőrizni, hogy még ott van-e a pénz mire elküldöd a számlakivonatot, itt erős a bizalom, hogy az még ott van és nem költötted el azóta.

1 lépés: feltöltjük az ingatlant az Facebook csoportba, ezután pedig jelzed felénk, hogy érdekel az ingatlan.

2. lépés: tisztázzuk a feltételeket és a részleteket (pl.: lehet ott rövid távra kiadni stb.)

3. lépés: alkudozunk. Nem te és nem is én, hanem a vevő és az eladó ingatlanosa. Mindkettőt az eladó fizeti, és általában mindkettőnek 3-3% a munkadíja. Amikor megvan a vételár és a feltételek, elküldi neked a szerződést. Ezután jön részedről az aláírás és a szerződés vissza szkennelése. Abban rögzítésre kerülnek a feltételek. vételár, mennyi idő van a technical inspectionre, továbbá itt kerül rögzítésre a closing date, ami a kulcsátadást jelenti, addig mindegyik félnek teljesíteni kell a fizetést és az esetleges javításokat.

4. lépés, előleg: az ingatlan 1-3 % -át kéri a vevő, hogy a Title Company-nak utald el előlegként. Erre 3 nap van, ideért a pénz ennyi idő alatt mindig sima bankátutalásnál is. A többit már tudod utalni Transferwise-al, vagy amit használsz, hogy olcsóbb legyen.

Semmit nem nekünk utalsz és nem is az eladónak, hanem Sarasota, vagy az adott város egyik Title company-jának a város által felügyelt letéti számlára.

5. lépés: lezajlik a technical inspection, megkapjuk a jegyzőkönyvet és elindul az újabb alku, ki mit csinál meg, vagy ha nem, akkor mennyit enged az eladó az árból. De teljesen tisztában leszel műszakilag, hogy mit is vettél. Ha nagyon nagy hibák vannak, akkor el is állhatsz a vételtől.

6. lépés: Assosiation approval. Ez teljesen idegen dolog, nem létezik Magyarországon. $75-120 dollár közötti összeget kell fizetni a lakóparki közös képviseletnek, aki lekéri az amerikai ’erkölcsidet’ és jóváhagyja, hogy a közösség tagjává avanzsálhatsz.

Ha olyat talál benne, amit nem engednek a lakóparki szabályok (pl.: szexuális, drogos, erőszakos bűncselekmény) megtagadja az adásvételt. Ezt is el kell küldeni a Title company-nak. Enélkül nincs zárás, nincs closing.

A Title company lekéri az összes elérhető adatbázisból az esetleges tartozásokat, amelyek a lakást/házat terhelik és kifizeti. Tehát csak tehermentes ingatlant tudsz megvásárolni. Majd a zárás napján, mikor minden dokumentum, pénz, feltétel a helyén van, kifizeti az eladót, bevezet téged a földhivatali és adóhivatali rendszerekbe, mint új tulajdonost és átadásra kerülnek a kulcsok.

Gratulálunk, van egy floridai ingatlanod!

De ez a lakás még nincs készen arra, hogy ki is adjuk, ott vendégeket tudjunk fogadni.

Attól függ, hogy bútorral vagy anélkül vettük meg, bútorozni, festeni, esetlegesen háztartási gépeket cserélni kell.

Ez már a mi, azaz a Dorisflorida feladata. Összeállítottunk egy bútorozási csomagot, ezt el tudjuk neked küldeni emailban, hogy tudd, kb. mekkora összeg. Amikor a lakás befotózásra kész, megkötjük az üzemeltetési szerződést és pár napon belül már az ingatlanban vendégeket tudunk fogadni és megindul a bérbeadás. De ha te akarsz kijönni, ezáltal végig vinni az összes folyamatot a berendezéstől a felújításig, szeretettel várunk!

Addig is nézegess lakásokat itt. Ez az amerikai ingatlan.com, de találsz nagyon sok oldalt még. Ha valami megtetszik, küld át a linkjét, mi pedig megnézzük neked és ismertetjük a vele járó előnyöket és hátrányokat.

A blogot itt találod további érdekességekért, ha azt szeretnéd megtudni, hogy hogyan működik a rendszerünk, azt pedig itt tudod elolvasni.

Véget ért a móka mára, zárul Miki móka tára, de ha tetszett nemsokára visszavárhat. Addig is olvassátok el az oldalunkon található számos információt például rövid és hosszú távú kiadásról, valamint a floridai ingatlanpiac alakulásáról. Találkozunk legközelebb Floridában vagy az interneten!