Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Title Company + videó

mivel is foglalkozik a title company

Florida és a nyár

Nyári délután van, megérkezett az üzemszerű délután 3 órás égszakadás. Ilyenkor szögegyenesen ömlik az eső vagy egy óráig, pár utat lezárnak ilyenkor a sok víz miatt, de hát ez Florida nyáron. Már mindenki megszokta.

Ilyenkor kapunk a telefonra ilyen üzeneteket:

’The National Weather Service in Tampa Bay Ruskin has issued a * Urban and Small Stream Flood Advisory for... Manatee County in west central Florida... * Until 0630 PM EDT. Doppler radar indicated heavy rain due to thunderstorms. This will cause urban and small stream flooding. Between 2 and 3 inches of rain have fallen. * Some locations that will experience flooding include... Bradenton, Sarasota, Palmetto, Parrish, Ellenton, Memphis, West Samoset, Lakewood Ranch, Samoset and Oneco.’

Laza fordításban ez annyit jelent, hogy a helyi Aigner Szilárd vagy éppen Németh Lajos megüzente, hogy nagyon esni fog és villámlani, valamint kisebb vízátfolyások lehetnek az utakon. Mondjuk nem is csodálkozik az ember, ha 3 inch eső, az 50,8-76,2 mm! esik csupán egy óra leforgása alatt.

Csak egy kis érdekesség: Magyarországon kb. 500-750 mm eső esik egész évben, itt 1100-1500 mm, de annak a 80 %-a nyáron. A lámpákat fel is kell kapcsolni a lakásban, olyan sötét lesz, aztán általában 4 órára se híre, se hamva, csak a rengeteg víz az utakon, illetve az utak melletti hatalmas árkokban és tavakban. Cserébe csodásak az eső után naplementék a Siestán!

sunset
Title Company még egyszer

Olyan sokszor írtunk már részletesen a Title company szerepéről, de most tényekkel, elérhetőségekkel, folyamatok szerint lesz egy összefoglaló blog a Title company tevékenységéről az adás-vételek során.

Ha rákeresel a Googleban: Title company Sarasota, ezt az eredményt kapod:

Nagyjából 12 900 000 találat (0,73 másodperc), tehát van kiből választani! Nyilván nincs ennyi iroda, de bőven lehet választani közülük.

A Title company egy olyan iroda, ami városi, állami licencekkel, általában ügyvédi háttérrel rendelkező iroda, akik jogosultak adás-vételek lebonyolításában.

Van az eladó ingatlanosa, a vevő ingatlanosa, az eladó és a vevő. Közösen eldöntik, melyik irodát bízzák meg a bebonyolítással. Ezzel nem igazán szokott gond lenni, mi a legtöbb ügyletünket az alábbi irodával csináltuk:

Heather Perkins

Licensed Title Agent| RIDDELL LAW GROUP

Heather@RLGlawfirm.com

Direct Line: 941-259-7493

3400 S. Tamiami Trail, Suite 202 | Sarasota Florida 34239

Phone: 941-366-1300 | Fax: 941-870-1630 | www.RLGlawfirm.com

Utána tudsz nézni, akár fel is hívhatod őket további információért, árakért stb.

Tehát, miután a vevő és az eladó aláírta az előszerződést (online vagy személyesn), az előleget már a közösen kiválasztott Title company letéti számlájára kell utalni. Nem az eladónak, nem az ügynöknek, csak és kizárólag a város által felügyelt letéti számlára. Ezt mi sem tudjuk melyik számla, a Title company küldi a vevőnek a szerződésben megadott email címre. Ad hozzá egy jelszót, mert az email is titkosítva van, csak a jelszó birtokában tudod megnyitni, és csak a vevő tud a számlaszámról. Nem rajtunk keresztül megy, nehogy megváltoztassa valaki és az összeget a saját számlájára kérje. Ha nem általunk vásárol valaki ingatlant erre nagyon ügyeljen! Ha ez másként van akkor tudd, hogy ez egy ’red flag’ és kezdj el erősen gyanakodni főként, ha online veszel ingatlant.

As is, technical inspection, clorsing date

Az előszerződésben rögzítésre kerülnek a felek általi megállapodások, mint pl: AS IS, azaz, úgy ahogy van, bútorozva vagy anélkül, kulcsrakészen, és minden egyéb, amiben a felek megállapodtak. Az AS IS azt jelenti, ahogy van, hiába lesz technical inspection, az eladó nem fog semmit megjavíttatni. De nem te fogsz alkudozni sem az árról, sem a feltételekről, ez az ingatlanosod dolga. Ő mindig jobban ismeri a helyi dolgokat, kiváltképpen arra tekintettel, hogy mit lehet és mit nem. Természetesen mindent veled egyeztetve. De ez az előszerződés aláírása előtt történik. Itt kerül rögzítésre az is, hogy mennyi nap áll rendelkezésre a technical inspectionra, ha a felek úgy egyeztek meg. A closing date is, ami a záró nap, hogy addig minden félnek teljesíteni kell az előszerződésben vállaltakat. Ez általában 30 nap, de lehet hosszabb is, ha hitel van az ingatlanon, akkor akár 6-8 hét. Ha a felek úgy egyeztek meg, hogy szükséges javításokat is el kell végezni, azt ezen időpontig szükséges véghez vinnie az eladónak. Tehát ez a kulcsátadás napja.

A vevő vállalásai a vételár kifizetése, ha lakóparkban van, akkor a közös képviselet elfogadása. Erről már írtunk, ők kérik le a background checket, azaz a helyi erkölcsidet. Ezt is el kell küldeni a Title companynak. Ha nincsen ilyened (lévén, hogy nem éltél itt) sem gond, ettől még nem fogják megtagadni a vásárlást.

A Title Company végig ellenőriz minden közhiteles és saját adatbázist, hogy milyen terhelések vannak az ingatlanon. A vételárból mindenkit kifizet a maradék összeget pedig elutalja az eladónak. Ez is biztosítja, hogy csak és kizárólag tehermentes ingatlant tudjon az ember vásárolni.

A closing date előtt még megtörténik a végleges szerződés aláírása, amikor minden feltétel teljesült. Covid ide vagy oda, már akkor sem mennek be az emberek személyesen aláírni, amikor a városban laknak, egyszerűen elintézik online. Ehhez egy országszerte használt rendszert, a Dokusign rendszert használják.

sunset

ITT van róla egy kis video, hogyan kell használni

De keress rá a youtube-n, találsz számtalan magyarázó videót is.

A Title díjában van egy biztosítás is, hogy ha mégis megjelenik később valaki és követelése van az ingatlanra, akkor azt nem te fizeted, hanem a Title company, illetve ez a title company által vétett hibák ellen védi a vásárlót. Ő vezeti át a városi rendszerekben a nevedre az ingatlant, az adóhivatalnál, Földhivatalnál, sehova sem kell menni intézkedni.

A Title díja $500-tól indul, vannak drágább és olcsóbb irodák és nyilván az ingatlan értékétől is függ.

Az ügylet zárása után ő küldi el a tulajdoni lapot is neked, általában 3-4 hét múlva.

Remélem, sikerült ezt a magyar rendszertől teljesen eltérő folyamatot elmagyarázni. Ha kérdésed van, kérlek, írj, kiegészítjük, utánajárunk, hogy teljesen biztos legyél abban, hogy az ingatlanvétel az USA-ban biztonságos. Hiszen itt a magántulajdon védelme az egyik legfontosabb jog.

Kovács Juliannával is csináltunk egy kis videót, ő ingatlanos (realtor) kolléga itt Floridában, hogy mi is a Title company.