Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Lakópark építés Floridában

avagy hogyan épül fel egy floridai lakópark

Eltérő ingatlan vásárlók, eltérő indokokkal

Többekben felvetődött a kérdés, hogyan tudnátok a telet a saját otthonotokban tölteni Floridában. Ennek első sorban két feltétele van: Kell lenni itt saját ingatlanodnak, valamint szükséges olyan vízummal rendelkezni, amely legalább 90 napnál hosszabb tartózkodást tesz lehetővé az Államokban.

A jelenlegi vízumszabályok szerint, ha rendelkezel B1/B2 turistavízummal, melyet a budapesti Amerikai Nagykövetségen tudtok igényelni, lehetőséget nyújt egy évben 6 hónap folyamatos életvitelszerű tartózkodásra (nem munkavállalásra!) az Egyesült Államokban. A nyarat otthon, a telet itt tudjátok tölteni. Ezzel ezt a problémát már orvosoltuk is. Most nézzük meg a másik feltételt, vagyis a saját ingatlan birtoklását.

Bejegyzésünknek nem értékesítési céllal készült, hiszem a mi fő profilunk az ingatlan üzemeltetés, de reméljük, hogy ha felveszed velünk a kapcsolatot, át tudjuk majd adni az az évek során felhalmozott tapasztalatot, hogy mások hogyan csinálták. Többen a saját lakóház mellé még vásárolnak olyan ingatlanokat, melyet rövid távon tudnak üzemeltetni a hozzánk hasonló property management cégekkel, ebből a befektetőnek profitja származik és ebből a bevételből tudnak az Államokban hónapokat eltölteni. Persze a most leírtak csak még több kérdést vetnek fel, de keress minket bizalommal, hogy ezekre akár közösen találjunk válaszokat. Ezt csak gondolatébresztőnek írtuk le, nagyon sokféle jó megoldás létezik, hiszen mindenki mást szeretne, más háttérrel rendelkezik, eltérő perspektívákkal, hiszen van, akinek a gyermekei oktatása a fő cél, van, akinek a nyugdíjas élet és csak, akinek befektetés és az ahhoz kapcsolódó mutatószámok fontosak.

Szeretnénk bemutatni a folyamatot ebben a posztban és a következőben, hogyan lehet saját új építésű új otthonod egy floridai lakóparkban az első lépésektől az összes költségen át, amikor már használod az ingatlanodat.

Családi ház itt és ott, mik a különbségek

Melyik a legjobb ház? Kinek mi, de az biztos, hogy egy új házzal sokkal kevesebb a gond. Ha Magyarországon van családi háza az embernek, minden a maga gondja a fűnyírástól a kerítésfestésig. Mindig van valami munka a hétvégén a ház körül, hogy az úgy nézzen ki, ahova jó hazatérni.

Az amerikai lakóparkok ezt a problémát megoldják. Igen, ennek díja van, de nem csak egy házad van egy utcában, hanem egy életérzést, egy minőségi szolgáltatást is adnak a díjakban, sokszor nem drágábban, mintha ezeket a dolgokat maga is igénybe venné, persze a város számos más pontján, amihez autóba kell ülni, de ezekre részletesen ki fogunk térni.

Az egyik Delwebb lakópark

Első körben EZEN a linken megtalálhatjátok a weboldalukat.

ITT pedig egy gyors virtuális túrát tehettek a lakóparkban.

A klubház az első megálló, melyet ingyenesen tudsz használni, hiszen ez benne van a közös költségben (HOA). Ha végig nézed a videót, látod, hogy sok olyan helyiség van, pl. a bemutatókonyha, jóga és mozgásterem, ahol rendszeres rendezvények várnak, vagy a medencében a vízi aerobik és sok hasonló program, hiszen minden ilyen lakóparkban külön programszervezők dolgoznak.

Általános bemutató

ITT elérhető a lakópark általános brosúrája, leírva a szabályokat, közös költség díjait, a szolgáltatásokat a beépítendő anyagokat.

Tehát egy picit módosítsunk a folyamat sorrendjén, azért jó lenne először azt kiválasztani, melyik alaprajzú házakat kedveled, melyikbe költöznél szívesen, mert ahhoz veszel telket.

Brossúra magyarázat
36-37 oldal:

A házak itt nem kérhetők magyar megnevezéssel, mint például fűtéskész állapotra (itt ez a klímakész állapot lenne, de úgy meg nem adják el még őket).

Az included Features alatt található, milyen márkájú a termosztát, melyik cég szereli a vizes blokkokat, honnan van a vízmelegítő (vagy egyszerűen csak bojler), a lámpatestek gyártója, a festést végző cég, a termeszvédelemről ki rendelkezik, a bogarakat ki irtja, és milyen márkájú konyhai gépek lesznek beépítve az ingatlanba.

Energy efficient: próbálnak olyan dolgokat beépíteni, melyek nálunk már 10 évvel ezelőtt sem volt probléma, mint LED égők vagy energiatakarékos háztartási gépek és tetőszigetelés. Végre, itt is elindultunk ebbe az irányba.

Smart Home: alapesetben ez nem túl bő, de erre kérhetsz extra lehetőséget.

Classic interior: itt leírják alapból milyen magas a plafon, milyenek a kilincsek stb. vagyis milyen a fapados verzió.

Professionally Designed kitchen: itt a konyhát írja le, 3 cm vastag gránitlap a konyhába, persze kiválaszthatod a színét, valamint a mosogató, konyhagépek fajtáját és azok színét stb.

Luxuruous Owner’s suite and baths: Itt a fürdőszoba leírása, milyen gránitpult, milyen mosdó stb.

Exterior highlights:

A külső felszerelések: vagyis a járda mintáját a bejáratig, a külső festék fajtáját, a 30 éves garanciás zsindely (itt ez fontos, az olcsóbbat 10 év alatt szétszedi a nap) a garázsban tárolt hurrikán elleni az ablakra szerelhető acéllemezek méreteit, az öntözőrendszer és annak fajtája, alu esőcsatornák kialakítását, a ház körüli dísznövények is részletesen konfigurálhatók, külső elektromos hálózat és kiegészítők, mint lámpák, kapcsolók, konnektorok.

Electrical Features- milyen az elektromos hálózat az ingatlanban, illetve a mennyezeti ventilátorok előkészítése kívül és belül egyaránt.

39-41. oldal:

itt látható a lakópark terve és szín szerint jelölve, mely ingatlanok kerültek eladásra és melyek a következő ütemben beépítendő területek.

42 oldal:

általános tájékoztató a fekvésről.

43. oldal:

fontos kérdésekre a válaszok

950 ház épül ebben a lakóparkban, 55 felettieknek. Legalább egy lakónak kell 55 évesnél idősebbnek lennie azok közül, akik ide kívánnak költözni. A brosúrában is ezért lehet látni csak idősebb embereket. A szabályok szigorúak, de megengedik, hogy 19 évesnél fiatalabb gyerekeket is lehessen fogadni vendégként, évente maximum 90 napra.

Itt tájékoztat arról, mekkora a klubház, milyen szolgáltatásokat vehetsz ott igénybe, illetve mit tartalmaz a közös költség. Ebbe beletartozik a klubház és medence igénybevétele, a 24 órás beléptetőrendszer a főkapunál, a kertész és az öntözés a közösségi területeken (gyakorlatilag a ház falain kívül még a telken is), az utak karbantartása. Kerítést nem építhetnek a házak köré, csak a medencét vehetik körbe szúnyoghálóval. Nem lehet kiadni a házat 1 évnél rövidebb időre és 55 évnél fiatalabbaknak sem. Lehet elhelyezni egyedi szatellit antennát a telek területére. Leírja, hogy a lakóparkon belül nincs golfpálya, de 6 mérföldre találni egyet és engedélyezi a lakóparkon belül a golfkocsi használatát is.

Leírja, hol lesz a postaláda, hiszen itt nem házanként van, hanem csoportosan. Honnan lehet vízhez jutni saját öntözőrendszer eseténi, illetve részletezi a lakóparkon belül található orvosi segítségnyújtó pontokat is.

46. oldal:

közös költségek díjai

CDD – a közösségi területeken való vízelvezetés díja, valamint a vizek és tavak karbantartásának díja.

Havi $90-$135 házmérettől függően.

HOA- ez a közös költség, fentebb leírtam, mit tartalmaz $343-$353 között szintén házmérettől függően.

A következő rész jön a folytatás még sok érdekességgel