Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Lakópark építés Floridában vol. 2.

avagy hogyan épül fel egy floridai lakópark

Ma folytatjuk az előző alkalommal elkezdett lakóparki lakás vásárlós blogunkat. Ez előző részt ITT érhetitek el.

Kezdjük is rögtön a lakópark kiválasztásával.

Első lépés: lakópark kiválasztása

Mi most egy 55+-os lakóparkot mutatunk be. Ez azt jelenti, hogy legalább egy lakónak 55 évesnél idősebbnek kell lennie ahhoz, hogy itt ingatlant tudjon vásárolni.

A világban terjed az a trend, hogy a szolgáltatók életszakasz szerinti szolgáltatásokat nyújtanak, lásd azok a szállodák, ahova kisgyermekek nem mehetnek, vagy itt olyan lakóparkok, ahol családos (kisgyermekes) párok költöznek. Mások az igényeik az embereknek a különböző életszakaszokban.

Amikor az egyiknek vége van, elköltözik a következőbe. A folyamat gyakorlatilag ugyanaz mindegyikben.

Mi azt javasoljuk, hogy aki ingatlant szeretne itt vásárolni az jöjjön ki személyesen. A tegnapi nap folyamán a Fehér Ház bejelentette, hogy mindenki, aki a WHO által elfogadott vakcinával van beoltva, illetve rendelkeznek 24 óránál nem régebbi negatív PCR tesztel ők november 8.-ától utazhatnak. De online is tud működni, hiszen adtunk már el lakásokat teljesen online is. Jelen blogbejegyzés fő célja a tájékoztatás és a gondolatébresztés.

Miután kiválasztotta az ember, hogy melyik lakóparkban szeretne házat venni, első körben a telek megvásárlással kell kezdeni.

Telek kiválasztása

A most bemutatott lakóparkban 950 ház fog felépülni. A telkek értékesítése online aukción keresztül zajlik.

Lépésről lépésre nyitják meg a beépítendő zónákat, nem úgy van, hogy a 950 telek bármelyike kiválasztható, mert sorrendben zajlik az értékesítés, utcáról utcára haladva.

Amikor indul egy lakópark, olcsóbbak a telkek, mert kellemetlenséggel jár, hogy még nincs minden készen és esetleg még 2 évig kell hallgatni az építkezés zaját. Egyébként a házak árai is kúsznak felfelé, ahogy közeledik a befejezés. Fontos, hogy a teherautók nem a már elkészült útszakaszon járnak keresztül, hanem a hátsó bejáraton, ezzel is minél kevésbé zavarva a már ott lakókat, valamint így a már meglévő infrastruktúrát sem károsítják.

Most 2 napra nyílt meg az online aukció, október 11-12-én.

Ahogy az egy aukción lenni szokott, azé lesz a telek, aki a többet kínálja érte az árverésen.

ITT az interaktív térkép linkje.

ITT pedig az aukció linkje.

A fenti linken láthatod, melyik telkek vannak már eladva, melyikre lehet licitálni, mekkora, milyen az elhelyezkedése, vízre néz vagy sem, milyen típusú ház építhető/választható rá.

Amennyiben megnyitja valaki a linket akkor az első pár oldalon egyből az aukcióra bocsájtott telkek láthatóak. A 3. oldalon az építési telkek kiválasztásánál leírja a főbb jellemzőket, mekkora, melyik típusú ház választható stb. A kikiáltási ár az első esetben $20.500-tól indul.

A házak a megrendeléstől számított 10-11 hónap alatt válnak beköltözhetővé.

Amennyiben valaki megnyeri a licitet, 24 órán belül el kell indítani az átutalást.

Ezután következik a ház kiválasztása. Többféle alaprajz választható: Ellenwood, Kendrick, Contour, Compass, Hallmark. A nevükre kattintva virtuálisan bejárhatóak a házakat, hogy ki lehessen választani melyik a legszimpatikusabb.

A ház kiválasztása után köt a leendő ingatlan vásárló szerződést. Ekkor kapnak egy linket, ahol pontosan össze lehet állítani akárcsak egy LEGO-t, hogy milyen színű falat, burkolatokat, medencét, szúnyoghálót, mennyezet magasságot, illetve felszerelést szeretne a vásárló. A külső színt csak minimális keretek között lehet megválasztani, mivel egységes utcaképet kell kialakítani.

Akkor most nézzük az árakat

Talán az ár összehasonlítás segíthet egy kicsit a választásban. Ez szinte az összes ingatlanvásárlás esetében szóba kerül.

Vannak objektív részletek, melyeket akár egy excell táblában is össze lehet foglalni (bevételek, kiadások, ROI, ROC, EBIT stb.) és vannak szubjektív szempontok (januárban napozni, 28 fokos tengerben lebegni, jó időben koktélozni a yacht clubban, bármikor a ház környékén golfozni stb.).

Magyarországon egy kicsit más a lakóparki élmény. Magyarországon is egyre gyakoribb a kapuval elzárt lakópark, de messze nem kap az ember ennyi kiegészítő szolgáltatást helyben. Ahogy a Balaton part melletti parkolóban sem azt írja ki a helyi rendőrség, hogy ’kérünk, hogy legalább a kulcsot vedd ki az autóból’.

A brosúrában nem találni árakat, mert azok a lakópark beépítettségétől változnak, de lefotóztuk őket, amikor ott voltunk.

Vegyünk egy egyszerű példát

Kendrick típusú ház

Ennek az alapára $295.090, tehát az extrák, telek és medence nélkül.

Ehhez a típushoz elég a legkisebb telek is, az már $18.500-tól is lehet kapni.

2 hálószoba és 2 fürdő, valamit 2 autós garázs is tartozik. 1533 sqf, azaz 142.4 m2, amihez hozzá számolódik még a garázs és terasz. A ház alap négyzetméterébe nem számít bele olyan helyiség, ami nem a fűtött (jelen esetben hűtött) terület, mint a garázs és a terasz.

295.090+18.500= $313.590, ez átváltva 94.077.000 körül alakul árfolyamtól függően, azaz 660.653 Ft-os négyzetméterárral lehet kalkulálni.

Ezen a négyzetméter áron új építésű családi házat elkerített lakóparkban Budapesten nem nagyon lehet találni, de még Törökbálint, Érd, Maglód környékén sem nagyon.

Persze, ez mindig élethelyzet kérdése, hiszen, ha ott járnak a gyerekek iskolába, odaköt a munka és még millió dolog, akkor felesleges összehasonlítgatni.

Az utóbbi időben mind Magyarországon, mind Floridában elszaladtak az árak. Jelenleg a floridai, azon belül is a Sarasota környéki ingatlanpiacon, jó napi/havi kiadású ingatlant találni nem egyszerű és napokon belül meg is veszi valaki.

Próbáltunk korrekt folyamat leírást adni és reméljük tudtunk nektek segíteni.

Általános kérdések, melyek mindig felmerülnek
Vehetek ingatlant magyar állampolgárként?

Semmi akadálya, útlevél kell csak hozzá és egy érvényes beutazási engedély.

Kaphatok hitelt? Láttam a brosúrában a hitel lehetőséget.

Sajnos a lakóparki ügyintézésen keresztül nem. De erre van megoldásunk, általánosságban úgy számolj, hogy külföldiként 30 % az önrész és 8 % a kamat. Amikor már van helyi adószám, ehhez nem kell itt tartózkodni állandóan, utána már lehet módosítani. Ügyintézés magyar nyelven is folyhat.

Kiadhatom a házat, amikor nem vagyok ott?

Ebben a lakóparkban nem, és általánosan mondható, hogy 55+-os lakóparkokban nem, de a többiben igen, 1 hónapos periódustól indul a kiadás, de ez mindegyiknél más. Ez későbbiekben egyeztetést igényel a kiválasztás során.

Szükségem van amerikai bankszámlára?

Nincs, de lehetőség szerint mikor itt az ember ildomos nyitni egyet, mert könnyebb lesz úgy az élet. Útlevélre is megnyithatod. Magyar nyelven, itt mindenhol találsz egy magyart, aki tud az ügyintézésben segíteni.