Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Veterans Day

A veteránok napja

Kialakulásának rövid története

Az 1. Világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt, 1918. november 11.-én 11 órakor írták alá Compiégne-ben. Az első megemlékezést még Woodrow Wilson elnök rendelte el 1918-ban az Egyesült Államokban, még fegyverszüneti napként (Armistice Day). 1938-ban hoztak egy törvényt, hogy hivatalos munkaszüneti nap legyen, amelyet Amerika szerte azóta ünnepelnek hivatalosan.

Majd 1954-ben a képviselőház változtatta meg az ünnepet Veterans Day-re, mely azóta a Szövetségi alkalmazottak számára munkaszüneti nap és iskolaszünet is egyben. Elvileg a posta sem üzemel, de én kaptam ma is csomagot, tehát ez eltér Államonként. Sarasota kis város, kis parádéval. Nyilván a nagy városokban, mint pl. New York, sokkal fényesebb, nagyobb, hangosabb a felvonulás. Itt bensőségesebb, sokan ismerik egymást. Mellettünk egy idősebb Úr állt, aki biztosan valami fontos tisztséget láthatott el a korábbiakban, mert nagyon sokan tisztelegtek neki a felvonulók közül és kezet fogtak, illetve integettek neki, láthatjátok a videókon.

A felvonulás a Main street-en, azaz a belvárosi főutcán zajlott, délelőtt 10 órakor. Rendőrmotorosok nyitották a sort, utána a város vezetői (csak farmerben, ingben és az elmaradhatatlan amerikai zászlóval a kézben) következtek.

Az utca két szélére sokan kihozták a kinyitható székeiket, a kerthelységgel rendelkező éttermek Veterans Day reggelit szolgáltak fel, ami egy külön menü volt csak erre a napra.

28 fok, napsütés, inkább az árnyékban keresett helyet mindenki. Főleg idősebbek jöttek ki, de ez Sarasotában nem meglepő, hiszen a város átlagéletkora 54 év.

Előttünk még a kutyusok is külön strandszéken ültek, de a hangos zene nem tetszett nekik. Nagyon sok szolgálatban lévő rendőr biztosította a nyugodt ünneplést. Mindenki beszélgetett egymással, mosolygott, de itt ez nem meglepő. Voltunk a múlt hónapban Miamiban és feltűnt, hogy ott mennyivel morcosabbak az emberek.

Mindenki vonulhat, csak végigsétál az útvonalon, nem kell, hogy veterán legyen. Sajnos egy kocsiról nem tudtam fotót készíteni, ahol a truck platóján egy tolószékes vietnámi veterán ült és integetett.

Sok iskola vonult fel zenekarral, táncosokkal, pompom lányokkal, skótdudával, zászlókkal.

parade