Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Mennyire fontos egy ingatlan berendezése az AirBnB-n

Összehasonlítunk két általunk kezelt ingatlant, hogyan szerepelnek egymáshoz képest ha csak a berendezésen múlik.

Két külön ingatlan számait mutatjuk be a részetekre a mai blogposztban. Összehasonlításunk alapja, hogy mind a kettő lakás ugyan abban a lakóparkban helyezkedik el és a méretük is azonos a kettő közötti különbség, hogy egyik esetben nagyobb keretből gazdálkodhattunk a berendezést illetően.

Miért számít a berendezés

Az ingatlan berendezése rendkívül fontos szerepet játszik a különböző szállásadó platformokon és számos tényezőn keresztül befolyásolhatja az ingatlan teljesítményét és értékeléseit is, valamint annak rangsorolását a keresőben. Az alábbiakban néhány fontos szempontot említünk, amelyek megmutatják, miért is fontos az ingatlan berendezése az Airbnb-n.

Felhasználói Élmény

Az ingatlan berendezése közvetlen hatással van az Airbnb-vendégek élményére. Ha egy ingatlan jól berendezett, kényelmes és funkcionális, az pozitív benyomást kelt és hozzájárul a vendégek elégedettségéhez. Az elégedett vendégek hajlamosak pozitív értékelést adni és ajánlani az ingatlant másoknak.

Versenyképesség

A különböző szállásadó platformok egy versenyorientált piac, ahol számos hasonló jellegű ingatlan közül választhatnak a vendégek. Ebben a környezetben az ingatlan berendezése a versenyképesség kulcsfontosságú eleme lehet. Egy jól berendezett, stílusos és modern ingatlan nagyobb eséllyel vonzza a potenciális vendégeket, mint egy egyszerűbb vagy elavult berendezésű ingatlan.

Értékelések és Visszatérő Vendégek

A szállásadó platformok vendégei hajlamosak értékeléseket írni az ingatlanról az itt töltött idő után. Az ingatlan berendezése jelentősen befolyásolhatja az értékeléseket. A pozitív értékelések vonzóak más potenciális vendégek számára, míg negatív értékelések károsíthatják az ingatlan hírnevét. Az elégedett vendégek gyakran visszatérő vendégekké válhatnak, ami hosszú távon növelheti az ingatlan kihasználtságát és bevételeit.

Ár és Érték Arány

Az ingatlan berendezése befolyásolhatja az ár és az érték arányát. Egy jól berendezett és felszerelt ingatlan magasabb árat kérhet a bérlésért, és a vendégek hajlandóak lehetnek többet fizetni az extra kényelem és minőségért.

Az első öt fotó

A foglalások sorsa döntő többségben (82%) az első 5 fotó alapján történik. Ha ezek megragadják a szemet és a fantáziát, akkor kattint tovább a foglalási aloldalra. Ezen pedig általában a bútorzat kap fő szerepet a képek minősége mellett.

Az alábbi kép jól szemlélteti a különbséget, hogy miért is fontos az első öt kép. Ezen azt Látni, hogy míg ’A’ lakást 1.950 alkalommal listázta ki az AirBnB az első oldalon, addig ’B’ lakást 8.714 alkalommal. Ez egyszerűen annak köszönhető, hogy nagyobb hajlandósággal ’kattintották’ le az adott ingatlant az emberek az egyik esetben, mint a másikban.

compair

Összességében az ingatlan berendezése komolyan befolyásolja az ingatlan teljesítményét és sikeres működését. A berendezésre való befektetés gyakran megtérül az elégedett vendégek, jó értékelések és növekvő foglaltság formájában. Az Airbnb-en az ingatlanberendezés nem csupán dekoráció, hanem az elégedett vendégek és a sikeres bérbeadás kulcsa is.

Figyelembe vett időszakok

Az időszak 2023. Február 1.-el indul és ezen év Július 25.-ig tart, ami a tényadatokat illet. Mivel az egyik lakás január közepén került a piacra, míg a másik már több éve, így a Januárt kivettük elemzésünkből. Nyugodtam számolhattunk volna akár teltházzal is a hónapra, mivel itt az év első hónapja az igazi szezon közepe és tapasztalatok alapján még 1-1 lyukas napot is nehezen találni ilyenkor bármelyik ingatlan naptárában, azonban a pontos számításokra törekedtünk, ezzel magyarázható, hogy február 1.-jével indul az táblázatunk. Azonban már belevettük az idénre beérkezett foglalásokat is az év végéig, ezt majd a második részében találjátok a cikknek. Természetesen mind a két lakás esetében még rengeteg további foglálás várható, hiszen gyakran 1-4 héttel előre foglalnak csak a vendégek.

Lássuk a számokat

Az egyszerűség kedvéért hívjuk az egyik lakást ’A’-nak a másikat pedig ’B’-nek, melyből az utóbbi esetben volt nagyobb keretünk a berendezéshez.

tabelof

Mint azt a táblázat is mutatja, a február az új lakás számára kicsit döcögősen indult, mivel kevés értékeléssel rendelkezett, így a szállásadó oldalak kevésbé rangsorolták jó helyen. Azonban a későbbiekben jelentősen magasabb foglalási rátát tudott produkálni magasabb kiadási ár mellett is. Ezalapján elmondható, hogy míg ’A’ lakás 70,11% foglaltsági rátával, a ’B’ lakás pár értékelést követően már 87,36%-s foglaltsági rátával rendelkezett. Ha ezekhez hozzávettük volna még a januári átlagos kiadott napok számát is, akkor ezek az adatok tovább javultak volna (’A’ lakás esetén 74% fölé).

tabkiad

A fenti táblázaton megfelelően látszik, hogy mekkora különbség is volt a kiadási árakban. ’B’ lakás végig magasabb árszínvonalon volt képes elérni majd több, mint 17%-l magasabb foglaltsági rátát.

A vizsgált időszak alatt elmondható, hogy a berendezésre elköltött extra díj 2-4 hónapos távolságon megtérülhet a magasabb foglalási díj és nagyobb foglalási ráta jóvoltából.

Kitekintés az év további részére

Első körben fontos megjegyezni, hogy az itteni számok nem mutatják teljeskörűen a foglaltsági rátát. Jelen adatok 07.25.-én készültek és sok esetben 1-4 héten belül, de olykor akár aznap is foglalnak a vendégek. Azonban megfelelően kirajzolja a trendet, hogy mekkora arányban foglalnak előre egy olyan ingatlant, ami már a képek alapján is megfelelő lehet. A valós számok valahol az előző időszaknak (február-július) megfelelően alakulhatnak, vagyis 70-87% körül. Továbbá a kiadási díjak beállításaival is lehet befolyásolni a foglalási rátát, melyet minden alkalommal megteszünk, ha a piac megkívánja.

tabelof

Ahogy az adatokból is kitűnik, a berendezés minősége jelentősen befolyásolja az előrefoglalási szándékot. Szerintem itt az adatokat nem szükséges tovább magyarázni.

’A’ ingatlant ITT tudod megnézni az AirBnB-n

’B’ ingatlant pedig ITT

Zárásként elmondható, hogy a berendezés minősége jelentősen befolyásolja a foglalási rátát és alacsony költségráfordítással nagyot lehet nyerni a szabad versenyen folyó piacon.