Egészséges, boldog, szabad és gazdag. A magyar - amerikai cégünk rövid és hosszú távú bérbeadással foglalkozik. Prémium floridai házak és lakások.
BelépésRegisztráció
Az oldalon csak minta ingatlanok vannak, a legfrissebb ajánlatokért lépj be zárt Facebook csoportunkba! >>>

Ingatlanvásárlás hitelből

Amerikai állampolgárként 20 %-os önrésszel, külföldiek 30 %-os...

Ingatlanvásárlás hitelből

Amerikai állampolgárként 20 %-os önrésszel, külföldiek 30 %-os önrésszel vásárolhatnak ingatlant. Természetesen ebben az esetben az ingatlan ún. tulajdoni lapjára bekerül a banki elidegenítési tilalom. Az Egyesült Államokban nemcsak bankok finanszíroznak ingatlanhitelt, hanem egyéb pénzügyi cégek is.

Credit history-ról röviden

Az USA-ban a legfontosabb a credit history, az adott személy hiteltörténete. Ez egy szám, mely minél magasabb (azaz megbízhatóbb az ügyfél) annál könnyebben és alacsonyabb kamatra kap hitelt. Ez aránylag könnyen felépíthető, de legalább 6 hónap kell a létrehozásához.

Amerikában nem csak a bankszámlára érkező jövedelem alapján építik fel a credit score-t, hanem a bankszámlán lévő összeg használata adja meg ennek alapját. Ez történhet külföldön is, de minimum havonta egyszer használni kell a kártyát.

Ugyanazok a dokumentumok kellenek a banknak is, mint az adásvételhez, plusz dokumentumot általában nem kérnek (ezt bank fajtája válogatja), de közel sem annyira bonyolult és nehézkes, mint Magyarországon.

Azonban minden esetben növeli az adás-vétel lefolyásának időtartamát, ha ügyfelünk hitelt szeretne felvenni az ingatlanvásárláshoz. Ilyen esetben a 2-3 hét helyett akár 6 hétig is kitolódhat az adás-vétel folyamata.