BelépésRegisztráció

Miért Floridában?

Florida az USA 3. legnagyobb népességével rendelkezik...

Miért Floridában?

Florida az USA 3. legnagyobb népességével rendelkezik, évente 3 %-kal növekszik, naponta átlagosan 1.000 fő költözik be az USA más részeiről és Európából. Az un. snowbird-ek száma (akik északról délre költöznek a kedvező időjárás miatt) a 2016-os évben rekordot döntött.

Florida keleti és nyugati partja különbözik egymástól, mind időjárásban, mint mentalitásban. A keleti part, az un. Ocean side, hangosabb, mozgalmasabb, melegebb. A nyugati part, azaz a Bay side, nyugalmasabb, kicsit hűvösebb, a természeti csapásoktól, pl. hurrikánoktól védettebb.

Gyors ütemű fejlődés

Sarasota/Manatee megye a 11. legjobban fejlődő terület az USA-ban. Az ingatlanok 2016-os átlagos értéknövekedése 8,7 % volt. Florida állam vezetése a turizmuson és a szolgáltató szektoron kívül nagy hangsúlyt fektet az utóbbi időben az ipar megerősítésére is, mellyel jelentős számú munkavállalót csábít a régióba, ezáltal pedig mind az ingatlan, mind az egyéb üzleti lehetőségek nagyobb ütemű növekedését predesztinálja.

Florida már nemcsak nyugdíjas állam, hanem Kalifornia után a 2. legnagyobb az IT cégek tekintetében. Az USA-n belül is nagyon sok cég Floridába költözik a kedvező adózás miatt. Az ingatlanok nagyon könnyen kiadhatók a fentiek miatt.